Wpis z mikrobloga

Szukam rady.
Prowadzę od jakieś czasu kampanię (D&D 5e) i chciałbym rzucić wyzwanie moim graczom na płaszczyźnie ideologii ich postaci ale niezbyt wiem jak się za to zabrać.
Aktualny pomysł polega na wprowadzeniu NPC którzy z początku jako sojusznicy będą wyznawali podobne wartości ale z czasem okaże się, że są oni przykładem "Tak możesz skończyć jak się nie zmienisz".
Nie chce jednak jakoś zasugerować graczom, że nie podobają mi się ich postacie.
Co o tym myślicie? Próbować, czy takie rzeczy raczej nie w grach RPG? Jak próbować to w jaki sposób byście podeszli do tego tematu?
#rpg #dnd #lochyismoki #dungeonsanddragons #grybezpradu #mistrzgry
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niebieska_Czapka: W sumie brakuje kontekstu jakie charaktery odgrywają twoi gracze. Czy to typ graczy którzy walą każdego po drodze i nic nie robią sobie z kradzieży, kłamstw i morderstw? Jeśli tak to może warto im puszczać to płazem. A z tyłu głowy mieć to, że ktoś faktycznie zaczyna się nimi interesować, może sam król (?).

Ogólnie lepiej dać komuś się sparzyć, niż dać kogoś kto będzie mówił, że ogień jest
  • Odpowiedz
@Collness: @Kaiborr: Generalnie rzecz biorąc to oni nie są graczami z rodzaju "Najpierw kula ognia, pytania potem". I nie jest tak, że chce ich jakoś ukarać albo nakłonić do wielkich zmian. Ich postacie są naprawdę spoko i nic do nich nie mam po prostu pomyślałem, że fajnie by było zrobić coś ala "Batman vs Joker". Ciężko jest mi jednak wymyślić organiczny sposób na wprowadzenie czegoś takiego.
Na ten
  • Odpowiedz