Jaką gierkę pokazać komuś, kto nigdy w nic nie grał (bo przemoc i się zabijajo)? Ta osoba interesuje się historią i sztuką, ale myślę, że fabuła nie musi koniecznie poruszać tej tematyki.
@Ekspert_od_niczego: historia i sztuka to bardzo szerokie zagadnienia. W zasadzie pokazac mozesz wszystko od grand strategy games (seria Total War) po jakieś symulatory chodzenia typu Zaginiecie Ethana Cartera. Wciągając kogoś w świat gierkowa zacząłbym od jakiś "filmowych" hitowych gier typu Red Read Redemption, Assassin's Creed, Wiedźmin 3, może Skyrim, Kingdom Come Deliverance no i oczywiście Minecraft ( ͡°͜ʖ͡°) Edit: aj sory nie doczytałem że bez
@Ekspert_od_niczego: ja bym celował w jakieś fabularne przygodowki typu point-and-click, a z racji obojętności na gatunek to mogą być nawet stare, uboższe graficznie produkcje. Najdłuższa Podróż, Gabriel Knight, Broken Sword, Deponia, Machinarium, Neverhood. Wszelkie gierki logiczne/puzzle też jak Atlantis, Cogs, Slacechem, Portal (choć 3d może być wymagające dla nowicjusza) itp. Znajdzie się też jakieś RPG bez walki Disco Elysium, czy Simsy jakieś.
@Ekspert_od_niczego: Może coś bardziej w stylu Life is Strange (i Life is Strange Before the Storm, 2 i 3 takie sobie). Albo what remains of Edith Finch.
Jak macie lekarzowi przynieść próbkę kału do badania laboratoryjnego to w czym się taką próbkę przynosi i ile tego gówna trzeba przynieść? I niby jak ja mam to wszystko ogarnąc, na rękę mam sobie nasrać i wsadzić to do pudełka?
#gry #komputery #pytanie
@ChochlikLucek: *Story of Seasons ᶘᵒᴥᵒᶅ
Edit: aj sory nie doczytałem że bez
Najdłuższa Podróż, Gabriel Knight, Broken Sword, Deponia, Machinarium, Neverhood. Wszelkie gierki logiczne/puzzle też jak Atlantis, Cogs, Slacechem, Portal (choć 3d może być wymagające dla nowicjusza) itp.
Znajdzie się też jakieś RPG bez walki Disco Elysium, czy Simsy jakieś.
Age of Empires.
Komentarz usunięty przez autora