Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jest zaburzony przez „efekt konta demo”.

@monyprintergobrrrr: Ja to nazywam "efektem autopilota" to dla mnie zawsze najbardziej pożądana kondycja tradingowa. Mało myśli, dużo automatycznych reakcji.
  • Odpowiedz
nie mowie, ze masz sie tym przejmowac

z ciekawosci pytam

@151346136: Wg mnie będzie to koło 800 zł, ale pogrzebie statemencie. Niestety w mt4 eksport jest w htmlu z powalonymi tabelkami, więc z marszu tego nie sprawdzę
  • Odpowiedz
cfd - tam nie ma prowizji, tylko spread

@151346136: Dokładnie. Gdybyś to samo przeskalował na wielkości realnych mini futuresów, to prowizje wyniosłyby 1/8 lub nawet mniej zapłaconego spreadu.
  • Odpowiedz
@DJ007: super wynik, potwierdza idealnie skuteczność Twojej metody. Po takim roku strzałów, można zaprogramować psychikę i przejść w tryb autopilota. Gratuluję samozaparcia i konsekwentnego podejścia.
  • Odpowiedz
ominalnie kwota końcowa nie jest dla mnie duża, bo jest lekko powyżej połowy mojego średniego miesięcznego dochodu,

@DJ007: myślałem, że z swoją wiedzą zarabiasz przynajmniej 10 razy więcej. Tak czy siak gratuluję. Gdyby nie moje lenistwo i nie chęć do nauki to może też bym kiedyś wyszedł na plus.
  • Odpowiedz
@DJ007: Z MT4 możesz pobrać detailed statement. Następnie otworzyć sobie pusty excel. Z menu "otwórz" wyszukać statement, zaznaczając wyświetlanie wszystkich plików (każde formatowanie). Po otwarciu tylko wyłączyć scalanie komórek i voilà - otwiera się normalnie, działa sumowanie kolumn. Jak baza danych z xml.
  • Odpowiedz
Sam chciałem spróbować z małą kwotą 500 zł

@Alpharius: Przy 500 zł musiałbyś grać na admiralu na mikrolotach, albo bossafx, ale wtedy tylko pl20 czyli syntetyk na nasz FW20. Ewentualnie wszędzie tam gdzie skalowanie punktu masz już z poziomu 10-20 groszy.
  • Odpowiedz
@Alpharius: Przy 500 zł musiałbyś grać na admiralu na mikrolotach, albo bossafx, ale wtedy tylko pl20 czyli syntetyk na nasz FW20. Ewentualnie wszędzie tam gdzie skalowanie punktu masz już z poziomu 10-20 groszy.

@DJ007: właśnie mam na XTB $100 i wydaje mi się to o wiele za mało do gry, lubię dawać sobie dosyć odległe SL i kilkadziesiąt procent na transakcji w plecy nie będzie problemem jeśli grasz
  • Odpowiedz
właśnie mam na XTB $100 i wydaje mi się to o wiele za mało do gry, l

@11_01_010_1010_00_10: Musisz się przesiąść bo xtb nie da tak małych mikrolotów.
W bossa 1 mikro na na pl20 to 10 groszy czyli 1% na wig20 robi różnicę 2 zł.
Inna sprawa, że odległe stopy w daytradingu raczej odpadają.
  • Odpowiedz