Wpis z mikrobloga

• 0
Witam, czy jest się czego obawiać w samochodzie z wymienionymi poduszkami powietrza? Widziałem zdjęcia z uszkodzeniami i była to maska i przednia atrapka więc małe uszkodzenia.

#motoryzacja #samochody #naprawiajzwykopem
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Perke: nie wiem czy wiesz, ale airbag ma okres ważności 10 lat. I co 10 lat powinieneś zmieniać naboje poduchy. Najczęściej nie da się zmienić naboju, więc trzeba zmienić całą poduchę.
  • Odpowiedz
@Perke: zależy czy wymienione, "zregenerowane" czy zdrutowane żeby błąd się nie świecił. Przy wymienionych nie ma się czego obawiać, ale handlarze często regenerują albo drutują
  • Odpowiedz
gościu zapewnia, że oryginalne, czy można to jakoś łatwo sprawdzić?

@Perke: wyciągnąć ;) Albo podpiąć interfejs i podłączyć się z modułem airbag
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@JuneJohn w zasadzie chce to prawdzic w polówce, dość szybko można się dostać do tej poduszki hmmm no zobaczę jutro, może ma dowód zakupu czy co
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Perke: Jeżeli zrobiony zgodnie ze sztuką, to przecież żaden strach. Producent przewiduje takie wymiany. Najgorzej jednak jak zostało to zrobione jak zwykle w PL, czyli jak najtaniej. Deska rozdzielcza, która często jest bardzo droga zregenerowana, pasy również itd. Widziałem ostatnio taką deskę po kilku latach i jest to masakraaaaaa. Odchodziła całymi płatami okleina z niej a auto nie takie stare bo 2015r.
  • Odpowiedz