Wpis z mikrobloga

Mirasy, kontynuacja wątku internetowego i smartfonowego.
Telefon: #samsung s21fe
operator: #play
miejsce: #krakow centrum
Mam w telefonie dwa sim ->
SIM1: abonament czyli dzwonienie esemeski, mało internetu (10gb miesięcznie)
SIM2: zarejestrowane Internet Na Kartę -> dużo internetu.

Chciałem z tej drugiej odpalić router wifi z telefonu i używać w laptopie/tablecie.
Udało mi się to ładnie ustawić. SIM1 sms i połączenia.
SIM 2 Dane komórkowego. Odpalam Router wifi i działa. Faktycznie patrzyłem w play24 gb zasysało z tego konta na kartę. Już miałem świetować sukces, że udało się zrobić tak jak sobie wymarzyłem.

Ale jest problem:
Gdy router wifi jest odpalony z transfer danych SIM 2 ( SIM 1 połączenia i SMS), czyli de facto internet leci z tego na kartę, to działa jak krew z nosa. Strony to potrafią mielić bóg wie ile, a czasem w ogóle przekroczenie czasu oczekiwania.
Gdy ustawie SIM 1 na wszystko, łącznie z transferem danych to normalnie można korzystać.

Co jest nie tak czy to wina telefonu - z sim2 może gorzej to działa? Czy może nie tak coś ustawiłem. Wołam @play_polska, może wy coś powiecie o co chodzi.

Dodam, że gdy po prostu korzystam z w telefonie to te moje ustawienie, że transfer danych po sim2 a reszta po sim1 To śmiga to jeszcze jak Cię mogę.

Po przełączeniu na Router USB - jest podobnie słabo, ale chociaż na SIM2 udało mi się odpalić speedtest.
W komentarzach speedtesty

#android #siecikomputerowe #informatyka
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach