Aktywne Wpisy
downinthedumps +48
Kiedy podludzie się nauczą, że po zatankowaniu należy przeparkować samochód żeby nie blokować dystrybutora? Tradycyjnie k---a nie można zalać LPG (czy cokolwiek) bo Grażyna idzie jeszcze po hot doga dla Brajanka, bo ten nie wytrzyma 15 minut bez przetworzonego żarcia, a Mariuszek po zatankowania diesla musi jeszcze kupić czteropak tatry i zajść do klopa. I weź tu czekaj x minut bo ludzie to p--------i egoiści i nie pomyślą, że ktoś się może
aleksc +135
Dużo tutaj piszecie, że taki lekarz to ma dobrze. Dałem ogłoszenie na forum fotograficznym, że potrzebuję 1 zdjęcia biznesowego do cv / na linkedin. To mi goście na priv rzucają kwoty nawet 2500 zł xD Zrobienie zdjęcia z obróbką to zajmie fotografowi max 1h, tyle to nawet żaden lekarz nie zarabia na godzinę. Pójdę do fotografa koło mnie to mi zrobi za 150 zł, ci goście z FB to chyba oszaleli. xD
Hej Mirki,
Dzisiaj miałem sytuację w której mało nie doszło do kolizji ale chciałbym się upewnić czy to by była moja wina czy jednak kierowcy autobusu (Jestem prawie ze pewny, że wina by była autobus, ale kierowca pewnie jeździ tą trasą kilka razy dziennie kilkanaście dni w miesiącu, więc zna ją lepiej)
Byłem na rondzie i w momencie zjazdu musiałem przeciąć pas. Gdy już miałem zjeżdżać, na rondo wtoczył się autobus i musiałem gwałtownie hamować. Zatrzymałem się może z 30 cm przed nim? Trabnalem na niego co mu się nie spodobało, otworzył okno i puścił w moim kierunku kilka niecenzuralnych słów, a żeby mógł ruszyć, to musiałem się cofnąć (Autobus który ma dwa “człony” i by zahaczył o moje auto). Gdyby nie zahamował, to by mi uderzył w prawy tylni bok prawdopodobnie
Na zielono jestem ja, na czerwono autobus, a w kółku miejsce potencjalnej kolizji. Czyja wina?
@darek-jg: Dokladnie taki sam mam tok rozumowania :)
@ElementalX7
https://moto.infor.pl/prawo-na-drodze/manewry/4700041,Ktory-pas-ma-pierwszenstwo-na-rondzie.html
@kacappylon To jest trochę mylące, bo już byłem na rondzie, a on wjechał na nie jak dzik w żołędzie w momencie kiedy mijałem malunek strzałki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
“ pierwszeństwo nie dotyczy pojazdów wjeżdżających dopiero na rondo - przed rondem jest ustawiony znak "ustąp pierwszeństwa",
Skoro autobus wjeżdżał na rondo to ma przed nim taki fajny znak, bodajże żółty trójkąt z czerwoną obramówką.
Olej te komentarze piszące o winie kierowcy autobusu bo to jedno wielkie "iksde".
Swoją drogą, klasyczne, p----------e rondo. Hejtuję takie wynalazki całym sobą.
@gorzki99: pierwszeństwo ustala się przed skrzyżowaniem.
I dlatego nie masz racji.
@Leel00: tu? ja tam drobne problemy ze wzrokiem mam ale dla mnie to jest bialy
@Krupier: Ale zmianiac pas mozna tylko jesli sie nikomu nie wjedzie przed maske. Nawet na skrzyzowaniu. I autobus i OP byli juz NA skrzyzowaniu
@Teec: to jest dramat. xD
Nawet mi się już nie chce poważnie z tymi ludźmi rozmawiać.
@gorzki99: to świetnie, ale nikt tu nie zmieniał pasa.
@Krupier: Czyli op nie przecinal linii przerywanej (autobus nie mial po swojej lewej linii ciaglej?)? Kiedy sie przecina linie przerywana?
@gorzki99: no i co z tego, że przecinał linię? Przecinanie linii nie oznacza zmiany pasa. Doucz się się czym jest zmiana pasa bo to jest niepoważne co ty piszesz (o ile masz prawko, jeśli nie to luz, nie musisz wiedzieć, a z tego co pamiętam to nie masz bo kiedyś pisałeś,