Stanisław Ehrlich, promotor pracy doktorskiej Jarosława Kaczyńskiego był fanatycznym komunistą, a jego donosy można znaleźć w teczkach IPN. Taki obraz mentora lidera obozu rządzącego wyłania się z książki Tomasza Piątka zatytułowanej "Kaczyński i jego pajęczyna. Tkanie sieci 1949 - 1995".
- Ehrlich był stalinowcem, niemal fanatycznym komunistą, aczkolwiek nieortodoksyjnym. Zarzucał PRL-owi raczej to, że jego tyrania jest zbyt słaba, niż, że jest zbyt mocna.
@ff_91: Dominik Hèjj wydał niedawno książkę pt. "Węgry na nowo" o zmianach jakie wprowadził tam Orban. Jestem w trakcie i muszę robić przerwy tak mnie wyprowadza z równowagi co czytam :/
@ff_91: byłem wtedy na Węgrzech i na jednej straci tankowałem po te niecałe 6 zł za litr w cenie z tablicy/dystrybutora a na innej stacji już kropili prawie 9 zł za litr bo "obcokrajowiec" (wyższa opłata naliczana przy kasie), przy niższej cenie wiedzieli, że nie jestem Węgrem ale sprzedawali taniej,
było też tak, że nie było benzyny na stacji w ogóle
W listopadzie 2021 roku rząd Viktora Orbána wprowadził maksymalną cenę za litr benzyny na poziomie 480 forintów (~5,50 zł). To spowodowało, że zapotrzebowanie na paliwo znacznie wzrosło.
@ff_91: a mogli się uczyć się od naszych czempionów i dać zniżkę na 3 x 20 litrów na kwartał. Obniżka jest? Jest. I pora na CSa.
#xtb #gielda my tu bekę kręcimy a w HQ pewnie mają pełne gacie. Mało znany fakt ale członkowie zespołu it mogą mieć ptsd po takich sytuacjach i to nie jest żart.
@ff_91:
To sobie jacyś paliwowi cinkciarze pięknie dorobili.
Jestem w trakcie i muszę robić przerwy tak mnie wyprowadza z równowagi co czytam :/
przy niższej cenie wiedzieli, że nie jestem Węgrem ale sprzedawali taniej,
było też tak, że nie było benzyny na stacji w ogóle
@ff_91: a mogli się uczyć się od naszych czempionów i dać zniżkę na 3 x 20 litrów na kwartał. Obniżka jest? Jest. I pora na CSa.
@Kupamilosci: Węgry są dużo mniejszym krajem, łatwiej zachwiać ich rynkiem.
@pilot1123: a polska w przeciwieństwie do węgier nie ma dostępu do transportu morskiego ropy.