Wpis z mikrobloga

Oszczędzałeś może przypadkiem na uni gruncie?

@paruwczanbiedronkowy: ostatnio rozmawiałem ze znajomymi i się na mnie patrzyli jak na debila jak wspomniałem o gruntowaniu, że to już od lat się nie gruntuje, bo są nowe farby i co ja w ogóle opowiadam.
  • Odpowiedz
@zazdrosny:
Po zdjęciu widać, że tu nie ma jednej przyczyny. Raz, że odlazła jakaś stara warstwa razem ze szpachlą (być może źle odpylone lub oryginalna warstwa nie gruntowana na betonie) do tego dosyć szybko położone kolejne warstwy i może wysoka wilgotność spowodowana zbyt szybkim nakładaniem kolejnych warstw. Możliwe, że trza drapać to. Sama nowa farba zachowuje się trochę jak aplikowana na nieodpyloną powierzchnię.
  • Odpowiedz
@zazdrosny:
Mi się kiedyś trafiła jakaś badziewna gładź, która odchodziła całymi warstwami. Nie ważne ile gruntowałem i tak odrywała się głębsza warstwa. Podejrzewam, że mogła być źle wymieszana.
  • Odpowiedz
  • 1
masz niezagruntowany gips

@Leszcz_pancerny_w_rzucik_malowany: poza tym wcześniej pisałem, że gruntowałem sufit i ściany 24h wcześniej gruntem szybkoschnącym, którym poprzednio malowałem dwa sufity i osiem ścian i nie miałem takich problemów, ale Ty wiesz, tamten wie, tylko ja nie wiem
  • Odpowiedz