Wpis z mikrobloga

#webdev #php #wordpress dodalem do motywu mozliwosc wpisania swojego adresu do facebooka, twittera lub g+ co skutkuje pokazaniem sie ikonki w sidebarze. Niestety, na FF nie dziala to jak powinno i probowalem juz wielu rzeczy zeby dzialalo. Otoz z 6 ikonek wyswietla sie tylko jedna, od RSS, twitter i cala reszta nie chce ruszyc. Zauwazylem ze w tych niedzialajacych tworzy sie klasa obrazka o randomowym ciagu znakow. Tak sie dzieje tylko na FF, na chrome jest wszystko cacy. Innego profilu nie chcialo mi sie szukac :lenny:
cordant - #webdev #php #wordpress dodalem do motywu mozliwosc wpisania swojego adresu...

źródło: comment_Pp0GXBDz5DFv3mBOJGet78qtSts1PEXN.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cordant: I właśnie dlatego od lat nie używam adblocka, dla webmasterki to kiepścizna. Można ewentualnie w jednej przeglądarce mieć, ale i tak czasem klienci pytają, a widział pan te reklamy na stronie ABC? Straszne! No to wtedy mówię, że widziałem :) Poza tym lubię korzystać z jednej przeglądarki, człowiek się przyzwyczaja.
  • Odpowiedz
@Mordeusz: tzn do przegladania na codzien internetu adblock to bardzo przydanta rzecz, ale przy webdevie nie pomaga, szczegolnie jak sie robi reklamy albo dodatki spolecznosciowe. Czesto zmieniałem przegladarki ale zostalem na FF, wg mnie najlepsza
  • Odpowiedz
@cordant: Ja na przykład dziś bez adblocka byłem na artykule z forbes.pl z Wykopu. Trzy popupy, w tym jeden pełnoekranowy. Już wiem, z jakiej strony nie wysyłać linków klientom/znajomym, a akurat na forbes trafiały się niezłe.
  • Odpowiedz
@Mordeusz: a no tak, tak rowniez mozna, badz co badz czasem dobrze jest wylaczyc reklamy i zobaczyc ktore strony maja malo agresywne te reklamy zeby nie blokowac ich w adblocku. Wkoncu na tym zarabiaja
  • Odpowiedz