Chciałbym mieć warunki takie jak nowi klienci w Netia. Jak można zamknąć umowę i założyć nową i jak wygląda proces? Robił już ktoś coś takiego? Niestety w moim bloku nie mam ofert konkurencyjnych, a zależy mi na stałym dostępie do neta.
@Colos: zwykle u operatorów telko nowy klient to taki, który nie miał usług przez co najmniej 30 dni. Więc musiałbyś wypowiedzieć umowę, zakończyć wszelkie usługi od Netii, poczekać miesiąc i wtedy byłbyś nowym klientem. Ale to musisz też konkretnie dopytać w BOKu, bo mogło się pozmieniać.
@Colos: Jeśli masz nóż na gardle to składasz wypowiedzenie i czekasz (jeśli oczywiście masz już umowę na czas nieokreślony). Jeśli w ciągu tego miesiąca okresu wypowiedzenia się odezwą i przedstawią nową ofertę, to wygrałeś i masz lepsze warunki. A jeśli się nie odezwą, to nawet ostatniego dnia wycofujesz wypowiedzenie i dalej korzystasz na starych warunkach.
Chociaż jeśli nie ma tam konkurencji, to raczej o tym wiedzą ;p
@sphinxxx: Monopol w tym zakresie jest straszny. Dogadują się firmami co do konkretnych ulic. Alternatywą jest sieć bezprzewodowa. Od biedy dokładnie to zrobię. Kupię sobie router z modemem i jakoś przecioram ten miesiąc.
Chciałbym mieć warunki takie jak nowi klienci w Netia. Jak można zamknąć umowę i założyć nową i jak wygląda proces? Robił już ktoś coś takiego? Niestety w moim bloku nie mam ofert konkurencyjnych, a zależy mi na stałym dostępie do neta.
Chociaż jeśli nie ma tam konkurencji, to raczej o tym wiedzą ;p