To już chyba mój sufit możliwości na domowym piekarniku. Większość protipów zastosowane, mąka Caputo z długą fermentacją, akrobacje piekarnikowe żeby termosta odpalał grzałki i dzisiaj wjechało 8,2kg stali do pizzy. Czas zacząć się rozglądać za Effeuno
@kobiaszu: jesteś dla siebie za surowy, dobra picka, co w konkursie pizzermena roku startujesz że ma być idealnie, p-----l to. To było żarcie biedoty w Neapolu, kuźwa.
@kobiaszu: no a to powietrze, które jest głównie dwutlenkiem węgla to co? Przypadkiem nie produkcja trzykrotnej populacji ludzkości liczonej w ilości drożdży? :) Jakiej mąki używasz?
@kobiaszu: no ale po co? Jak robisz neapolitańską, pyszną na gorącym podłożu, dobrej mące, jak Esposito ją narodził, to czemu? :p jeszcze głodny przez Ciebie się robię a Ty tak nie grzecznie :)
ciasto które ja uważam za najlepsze to tzw premłoda:
150g maki, 150g wody, porządna szczypta suchych drozdzy i 1/3 plaskiej lyzeczki curku- mieszamy, zostawiamy na kilka-kilkanascie godzin, generalnie im dluzej, tym lepiej. - nie przykrywamy szmatką, zawiajmy folią albo strechem, bo ciasto potrzebuje
@RudyKasztanek: a) pokaż przekrój tej pizzy bo wygląda słabo b) Brian niech lepiej tańczy, a nie gotuje, bo słabo mu to wychodzi, o pieczeniu nie wspomnę
#pizza #gotujzwykopem
źródło: comment_1669415109KUEZGqfgwBFdOUBmirCopt.jpg
Pobierzźródło: comment_1669415384OgpbuC26S6HSQ5kJGCZxbC.jpg
Pobierz@Dzienpachniejakpoczatek: A no, w końcu wziąłem porządny kawałek w bloku, a nie mielonkę z paczki. Do tego mozarella z bawoła i r--------l smakowy
Może to aberracja ale ja dodaję czasami trochę gruyere albo cheddara.
ciasto które ja uważam za najlepsze to tzw premłoda:
150g maki, 150g wody, porządna szczypta suchych drozdzy i 1/3 plaskiej lyzeczki curku- mieszamy, zostawiamy na kilka-kilkanascie godzin, generalnie im dluzej, tym lepiej. - nie przykrywamy szmatką, zawiajmy folią albo strechem, bo ciasto potrzebuje
źródło: comment_1669423063HdsDYrOAAIw8rrVIVUaS0v.jpg
Pobierz