Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kobiaszu: no a to powietrze, które jest głównie dwutlenkiem węgla to co? Przypadkiem nie produkcja trzykrotnej populacji ludzkości liczonej w ilości drożdży? :) Jakiej mąki używasz?
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kobiaszu: no ale po co? Jak robisz neapolitańską, pyszną na gorącym podłożu, dobrej mące, jak Esposito ją narodził, to czemu? :p jeszcze głodny przez Ciebie się robię a Ty tak nie grzecznie :)
@kobiaszu: jak długa fermentacja ?

ciasto które ja uważam za najlepsze to tzw premłoda:

150g maki, 150g wody, porządna szczypta suchych drozdzy i 1/3 plaskiej lyzeczki curku- mieszamy, zostawiamy na kilka-kilkanascie godzin, generalnie im dluzej, tym lepiej. - nie przykrywamy szmatką, zawiajmy folią albo strechem, bo ciasto potrzebuje wigloci.

po tym czasie - robimy właściwe ciasto - 200g wody i do niej dodajemy to co zrobilismy wczesniej, znowu drożdze, 10g soli,
RudyKasztanek - @kobiaszu: jak długa fermentacja ?

ciasto które ja uważam za najle...

źródło: comment_1669423063HdsDYrOAAIw8rrVIVUaS0v.jpg

Pobierz