Wpis z mikrobloga

@Piottix: pikutek to takie małe niepozorne gówno, które kosztuje grosze, a po 8 latach ciorania tym warzyw, mięsa, chleba, lodu, kartonów, mebli z ikei, płyt karton gipsowych i listw przypodłogowych nadal jest ostre. To po prostu ostateczna forma małego nożyka z ząbkami i żadne pikutkopodobne nie mają nawet podejścia do jednego jedynego króla.
Jak się jednak stępi to się staje nożykiem roboczym/piłką, a jak go przy robocie złamiesz to nowy kosztuje
źródło: comment_1669413251gD16wYKK1V4nrDkQ7HEaJE.jpg
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Rachey: to ten sam noż mordeczko, wybralem z czubkiem bo mozna wtedy używać go zamiast śrubokreta krzyżakowego. Startowałem pewien bar 10 lat temu i do dzis nie zużyli zapasu 4 nozy ktore kupilem na start - a oni codziennie wyciskaja 5-10kg pomaranczy etc. Nie do #!$%@?. Nieftety podrożały xD
@animuss: A wracając do tematu - jak ktoś majsterkuje/robi przy samochodach itp - para dobrych kleszczy morsów.
Te kleszcze nie dyskutują, one rozumieją - nie masz klucza do nakrętki? Morsy. Nakrętka jest już okręgiem? Morsy. Brakło ci dowolnych innych kleszczy? Morsy. W śrubie zerwała się główka? Morsy. Młotek daleko? Morsy. Nie ma grzechotki? Chwytasz bita morsem. Lutjesz kabel i nie masz czym trzymać rozgrzanego kabla? Statyw z śrubokręta i morsów.
@
źródło: comment_1669413465lkfWhnIRhoXfyqSggsY6TQ.jpg
@animuss: wrzucasz całego bakłażana na 20 minut - upiecze się, można zrobić pastę z niego. Wrzucasz marchewki/pietruszkę - masz frytki. Brokuł/brukselka/cukinia - w kilkanaście minut gotowe. Pierś z kury/kaczki, sól, pieprz - nic nie pryska, wychodzi świetna. Nawet laik w kuchni sobie poradzi.