Wpis z mikrobloga

182 139,12 - 10,61 = 182 128,51

Maska wraca do łask ¯_(ツ)_/¯

Na krawędzi odwilży - 0°C i śnieg z deszczem, takie pierdu pierdu ale na ulicach i chodnikach nadal sporo śniegu. Nic to, buty trailowe i w drogę! Dość późno, bo wyruszyłem dopiero parę minut po 6.

Biegło się całkiem przyjemnie - buty spisały się na medal, bo po drodse śniegu, kałuż i błota było naprawdę sporo. W zwykłych bym zaliczył glebę albo musiałbym mocno zwolnić.
Tempo spokojne, trasa taka w sam raz koło dyszki. Obwarzanki kupione ( ͡ ͜ʖ ͡)

Miłego piątunia! ( ͡ ͡ )

#sztafeta #enronczlapie #biegajzwykopem #bieganie #ruszkrakow
enron - 182 139,12 - 10,61 = 182 128,51

Maska wraca do łask ¯\(ツ)/¯ 

Na krawędzi od...

źródło: comment_1669359287CWJeQZV45ewzZKUm3PiMHa.jpg

Pobierz
  • 9
@enron a jest różnica jeśli chodzi o kondycję - z maską czy bez?
Ogólnie jak biegałem z maską to miałem wrażenie że po 3 minutach wyzione ducha, ale ja miałem taką mniej profesjonalna :P
@enron a jest różnica jeśli chodzi o kondycję - z maską czy bez?

Minimalnie na minus, bardziej obciąża psychicznie niż fizycznie - no i nie ma się jak wysmarkać czy splunąć.

Ogólnie jak biegałem z maską to miałem wrażenie że po 3 minutach wyzione ducha, ale ja miałem taką mniej profesjonalna :P

@Qrka: pewnie miałeś jakiś neoprenowy szajs, co jest najgorszym możliwym wyborem. Zaraz dorzucę swój standardowy wywód ( ͡°
Ja korzystam z 3M 7500, natomiast dość obiecująco prezentuje się dostępna w sieci Jula maska Elipse: https://www.jula.pl/catalog/odziez-i-artykuly-bhp/bhp/sprzet-ochrony-drog-oddechowych/maski-i-polmaski-oddechowe/polmaska-000036/

Co MUSI mieć dobra maska do biegania?
Proste:
1. Filtry oddzielone od "komory oddychania" jednokierunkowymi zaworami. Chodzi o to, by w żadnym wypadku wydychane powietrze nie przechodziło przez filtr. Tylko w ten sposób można mieć pewność, że filtr nie zawilgotnieje w pięć minut po rozpoczęciu treningu, a przede wszystkim nie zacznie być zagrożeniem ze względu
@enron: > 1. zerowe koszty utrzymania: filtry przez które nie wydychamy powietrza w żaden sposób się nie zasyfią, więc filtrów nie wymieniamy NIGDY (!) chyba że się fizycznie uszkodzą. Ewentualnie jeśli filtr z pochłaniaczem węglowym, to być może po jakimś dłuuuugim czasie węgiel przestanie już odsiewać zapachy.

Tu jako janusz mogę dopowiedzieć, że jeśli robisz coś ze szlifowaniem drewna, sprzątasz zakurzony strych, czy czyścisz kotu kuwetę to ten filtr od maski