Aktywne Wpisy
WojciechM-ce +241
8:00 rano xD i już ukraiński batalion propagandowy grzeje klawiatury, żeby Polakom obrzydzić protesty rolników w gorących. Oczywiście zadanie musi być wykonane by wpadło trochę hrywien od Oligarchów, no i nie trzeba zdychać w okopach, ubrany w ubrania i wyposażony sprzęt kupiony z prywatnej kasy, bo to co ma jakąkolwiek wartość zanim dotrze na front, zostanie 3 razy #!$%@? za łapówki gdzieś po drodze. Ale powiem Saszki, że jeszcze was rozumiem i
mentari +313
Dziś kolejna próba paraliżu kraju przez rolników. Przeciwko czemu oni protestują? Zielonemu Ładowi, który nawet nie wszedł w życie i nie ma żadnego wpływu na AKTUALNĄ sytuację? Przeciwko importowi zbóż i rzepaku z Ukrainy, którego praktycznie od zeszłego roku nie ma? xD
Kilka faktów:
- Ani zboże z Ukrainy, ani Europejski Zielony Ład nie są przyczyną niskich cen skupu zboża w Polsce. Koniec i kropka.
- W 2023 roku do Polski importowano
Kilka faktów:
- Ani zboże z Ukrainy, ani Europejski Zielony Ład nie są przyczyną niskich cen skupu zboża w Polsce. Koniec i kropka.
- W 2023 roku do Polski importowano
Maska wraca do łask ¯_(ツ)_/¯
Na krawędzi odwilży - 0°C i śnieg z deszczem, takie pierdu pierdu ale na ulicach i chodnikach nadal sporo śniegu. Nic to, buty trailowe i w drogę! Dość późno, bo wyruszyłem dopiero parę minut po 6.
Biegło się całkiem przyjemnie - buty spisały się na medal, bo po drodse śniegu, kałuż i błota było naprawdę sporo. W zwykłych bym zaliczył glebę albo musiałbym mocno zwolnić.
Tempo spokojne, trasa taka w sam raz koło dyszki. Obwarzanki kupione (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Miłego piątunia! ( ͡ ‿ ͡ )
#sztafeta #enronczlapie #biegajzwykopem #bieganie #ruszkrakow
@IntoApocalypse: znowu do kogoś jestem podobny? xD
@MilionoweMultikonto: jestem najszybszym lakiernikiem w mieście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Maska to 3M7500, pochłaniacze 3M6038 - klasa P3 z pochłaniaczem z węgla aktywnego. Doskonale się sprawdza, w przeciwieństwie do tzw. masek przeciwsmogowych (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Ogólnie jak biegałem z maską to miałem wrażenie że po 3 minutach wyzione ducha, ale ja miałem taką mniej profesjonalna :P
Minimalnie na minus, bardziej obciąża psychicznie niż fizycznie - no i nie ma się jak wysmarkać czy splunąć.
@Qrka: pewnie miałeś jakiś neoprenowy szajs, co jest najgorszym możliwym wyborem. Zaraz dorzucę swój standardowy wywód ( ͡°
Co MUSI mieć dobra maska do biegania?
Proste:
1. Filtry oddzielone od "komory oddychania" jednokierunkowymi zaworami. Chodzi o to, by w żadnym wypadku wydychane powietrze nie przechodziło przez filtr. Tylko w ten sposób można mieć pewność, że filtr nie zawilgotnieje w pięć minut po rozpoczęciu treningu, a przede wszystkim nie zacznie być zagrożeniem ze względu
Tu jako janusz mogę dopowiedzieć, że jeśli robisz coś ze szlifowaniem drewna, sprzątasz zakurzony strych, czy czyścisz kotu kuwetę to ten filtr od maski