Aktywne Wpisy
FoczanPingwianu +722
Pijcie ze mną kompot. W piątek zakończyłem roczny maraton w IT. Postanowiłem sobie rok temu, że poświęcę prawie cały swój czas na pracę - w najgorętszych okresach nawet 18h 6 dni w tygodniu. Przerwa na spanie, jakieś jedzenie i trochę zabawy z dziećmi. Brałem wszystkie zlecenia jak leci. Teraz miesiąc albo dwa urlopu i wracam do normalnego życia. Udało mi się zrobić na czysto 1.6mln zł, co jest dla mnie potężną dawką

goralcas +372
Wiecie czego mi brakuje we współczesnych smarfonach? Diody powiadomień, to było zajebiste!
#telefony
#telefony
źródło: temp_file1676983227403162842
Pobierz

źródło: comment_1668917131nh4rBJtzMJxLiA09iw9j06.jpg
PobierzNiektórzy się chwalą sukcesami, ale to w większości ludzie, którzy robili w jednym zakładzie 30 lat za PRL i cieszą się wysoką emeryturą xD
źródło: comment_1668924964tIPTvZcmuZtrLH1d8Afpzl.jpg
Pobierz@JacobKawa: wypracowali to mają. Żeby mieć fajna emeryturę musiałeś pracować minimum 35 lat za średnią krajowa. Bez względu na system. Nawet niekiedy stare składki umniejszali, jeśli nie byłeś ważna osobą w PRL
Jak pracujesz za minimalną lub niewiele więcej to nawet 30 lat nie da ci dobrej emerytury. Ale da ustawową minimalną
@Michail20: w korpo też tak jest. Jak masz grupe ludzi z różnych firm to raczej nikt nie ma problemu mówić ile się zarabia (jeżeli chodzi o pokolenie dzisiejszych 20-30 latków bo u starszych to temat tabu) ale w jednej firmie to jest temat tabu bo często jest tak że pensja zależy od tego
@StarszyNabi: to, że zarobkowe tabu najbardziej służy pracodawcom żeby jak najbardziej dymać swoich pracowników xD
@localoca: czyli co, nie należało ci o tym mówić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)