Aktywne Wpisy
theOstry +60
#kredythipoteczny #nieruchomosci #inwestowanie
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
methhod +104
Przygotowania do 4 tygodniowego wyjazdu na finiszu. Prowiant przygotowany i spakowany, 161 GB filmów i seriali na dysku (w tym 37,5 w specjalnym folderze ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) 3,5 GB muzyki i prawie 3.5 GB audiobooków. Jakby co, to potraktujcie ten wpis, jako małe AMA, może kogoś zainteresuje :)
Od czasu do czasu warto zjeść normalny obiad, to przynajmniej kupkę zdrową zrobisz :D
Komentarz usunięty przez autora
@KosmicznyDzem: na prowiant wydałem ok. 400 zł
@ElWyrzykko:
Komentarz usunięty przez autora
@Maciek5000: Masz jeszcze słoiki. Ostatecznie możesz zostawić je gdzieś, gdzie będzie chłodniej dla pewności. Kuzyn też jeździ i tyle ile utaśta to bierze słoiki. Choć u niego to chyba nie tylko te ciepłe rejony kontynentu wpadają.