Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +499
Szukam brytolskich filmów do oglądania. Nie chodzi o samą produkcję brytyjską a ten ciężki brytolski klimat - brzydkie ulice, brzydkie mordy, szara pogoda i ciężki akcent, że bez napisów nic nie rozumiesz.
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
JanuszKarierowicz +141
Czekajcie, czyli Izrael w ciągu zaledwie kilku godzin odstępu wyeliminował dwa najwyżej postawione terrorystyczne odpady z Hezbollahu i Hamasu? (。◕‿‿◕。) No i to jest poważne państwo, no i to jest niewyobrażalna wręcz demonstracja siły. Można Izraela nie lubić, ale skuteczności i zdecydowania nie można im odmówić. W dużej mierzę zazdroszczę przywódców, którzy nie pierd*lą się ze swoimi wrogami i wysyłają muzułmańskich bandytów tam, gdzie ich
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #pracait
@wiewior_s: Jak widzę widełki w innych firmach za moją dziedzinę, czyli testy automatyczne, gdzie indziej mógłbym dostać może 5000 miesięcznie więcej, ale patrząc na komfort jaki mam obecnie w projekcie - nie ma sensu zmieniać. Czasami trzeba przystopować, nie ma sensu patrzeć się tylko na kasę.
@Krolik i kto niby ich będzie uczył w tym biurze skoro tam nikogo nie ma? U mnie w firmie wszyscy pracują zdalnie niezależnie od stanowiska i wszędzie praktycznie tak jest w IT. Nawet lepiej jest nauczyć się na callu gdzie możesz sobie coś nagrać z screena niż gapiąc się w czyjś monitor. Dla osób, które uczą też jest to lepsze bo
To jakaś pasta?
Jeżeli chodzi o kontakty, wejście w branże to polecam. Dzięki Sii się wybiłem bo klient mnie później zatrudnił
@mar-v-son: wykopki odkrywaja jak dzialaja kontraktownie vol 2137
@peoplearestrange: U mnie w firmie zrobili to tak, że oficjalnie był zatrudniony u deva, który był naszym podwykonawcą, a pracowal dalej dla nas.
@Kash: no w czasie trwania zatrudnienia to logiczne ze nie mozesz np drugiego uopu miec, ale raczej po okresie zatrudnienia najczesciej u tego konkretnego klienta nie idzie pracowac? Inaczej j/w
https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/umowa-o-zakazie-konkurencji-kiedy-jest-niewazna/9yetpdk