Wpis z mikrobloga

Cześć, mam problem. Potrzebuję MSVC z Visuala Studio 2010 aby odtworzyć środowisko pracy na studiach - niby tam jest C++11, ale chyba niepełna implementacja nie ma enum class, stl też coś nie godny miana nazwania jedynastki.
Podczas instalacji na swoim kompie VS11 sypie mi błędami. Ma ktoś może propozycje jak można taki problem rozwiązać?
#cpp
damian28102000 - Cześć, mam problem. Potrzebuję MSVC z Visuala Studio 2010 aby odtwor...

źródło: comment_1668710588vgC7KZvJIhUazSnWhTXI1x.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MatMKA: tak, jak napisałem. Nie używałbym tego szajsu, ale chcę sobie w domu coś naszkicować i przenieść później to samo na uczelniany komputer. Bez tracenia czasu, na przerabianie kodu pod kompilator sprzed dekady.
  • Odpowiedz
@Feargan: nie nie, ogólnie to teraz chcę od nowa ten kod sobie chce na zajęcia naszkicować. Ale już podczas zajęć ogarnąłem, że ten kompilator to nawet obok C++11 nie leżał, a ja znam cpp >=C11 (chociaż domyślnie pisze [w teorii] 17) Dlatego jeśli teraz ogarnę ten kod na zajęcia/szkic, to wiem, że będę siedział pewnie drugie tyle czasu na ogarnięcie dlaczego to się nie kompiluje, a dodatkowo pomyślałem, że jakiś
  • Odpowiedz
@damian28102000: Jeśli chodzi o instalację to jakiś czas temu napotkałem na ten sam problem - rozwiązaniem jest znalezienie instalatora VS2010 offline, bo MS wyłączył serwery do pobierania plików z instalatora online. Niestety nie pamiętam skąd brałem mój instalator offline :(.
  • Odpowiedz