Wpis z mikrobloga

cześć mam kilka pytań o TFT

1. podobno właśnie skończył sie sezon w TFT? kiedy zaczyna się nowy - w grudniu czy w styczniu?

bo jeszcze w to nie grałem a chciałbym się nauczyć grać zanim ruszy nowy sezon, wcześniej aby grałem w szachy doty

2. ponoć jest jakiś addon do TFT który dużo podpowiada podczas gry, co to za addon? nie banują za używanie takiego czegoś?

3. dodałem sobie te różne kapsuły z amazonu do lola/tft ale nadal nie otrzymałem waluty RP - jak długo się na to czeka? (konta na pewno dobre)

4. i ostatnie czy znacie jakiś poradnik dla początkującego żeby sobie na spokojnie poczytać co z czym się je w tej grze i ogarnąć podstawy?

#tft #leagueoflegends
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mohawk: Skoro chcesz czekać na nowy sezon to chyba idealna okazja, żeby się pouczyć. Zacznij lepiej od zagrania kilku gierek for fun i dopiero zabierz się za jakieś poradniki, bo inaczej mało z nich wyniesiesz. Ja osobiście żadnych poradników nie oglądałem nigdy, podpatrywałem tylko co jest w mecie i gram for fun, zawsze wbijam D4 i gram potem normale.
  • Odpowiedz
@Murasame: no chce się nauczyć w to grać zanim ruszy nowy sezon, a poradnik chcialbym od jakichś podstaw bo gra nawet nie ma samouczka, uruchomilem gre for fun jak mowisz i zero funu nie bylo bo nic nie wiedzialem co robić
  • Odpowiedz
@mohawk: 1. jak wejdziesz w przepustke to bedzie napisane ile dni zostalo 2. blitz np ale imo lepiej najpierw pograc az chociaz ogarniesz podstawy 3. otworzyles kapsule i dostales wszystko poza rp czy nie dostales kapsuly w ogole? 4. poradnikow masz pelno na yt, najlepiej jakbys zagral ze znajomym albo cos i by ci tlumaczyl na biezaco
y.....k - @mohawk: 1. jak wejdziesz w przepustke to bedzie napisane ile dni zostalo 2...
  • Odpowiedz
@yuck: a mozna zagrać chociaz z botami? bo np. dota miała i samouczek i mozliwosc zagrania treningu z samymi botami (dzieki za filmik)
  • Odpowiedz
@mohawk: Założenia są raczej proste.

1. Postacie można łączyć tworząc ich silniejsze wersje, 3 te same postacie tworzą postać na 2 poziomie a dalej 3 postacie na 2 poziomie stworzą postać na 3 poziomie, najsilniejszą wersję.

2. Postacie dzielą się według tego jaka jest ich wartość w złocie, co odzwierciedla też ich wpływ na mecz. To jakie masz szanse na wylosowanie słabszych czy silniejszych postaci zależy od poziomy, który masz. Niektóre taktyki
  • Odpowiedz
@mohawk: Dodam, że generalnie najważniejszą rzeczą w tej grze jest dobre zarządzanie kasą w banku. Ja np. mam taki styl, że powoli buduję 50 sztuk złota w skarbcu i próbuję w tym czasie stracić jak najmniej hp. Potem jak mam już dobrą ekonomię i dostaję co turę +10 złota, to nadmiar powyżej 50 co turę wykorzystuję na odświeżanie sklepiku lub wbijanie poziomu. Jak widzę, że jestem już w 4 literach
  • Odpowiedz