Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@NieBendePrasowac: np moja rodzina. Wiedzieli ze to przyszłość, sporo ludzi chciało drukować "peofesjonalne pisma" a wcześniej używać jako arkusza kalkulacyjnego. Przydawało się w budowlance i księgowości jak trzeba było zrobic zestawienie. Biura księgowe to w ogóle miały sporo polskiego softu i to był hit nie do pobicia do późnych lat 2000 (Buchalter anyone?). Sprzętowe klucze licencyjne, spiracony mksvir... Myślisz że to młodziaki po 10 lat robiły?

Nie, bo nie było
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@NieBendePrasowac: np moja rodzina. Wiedzieli ze to przyszłość, sporo ludzi chciało drukować "peofesjonalne pisma" a wcześniej używać jako arkusza kalkulacyjnego. Przydawało się w budowlance i księgowości jak trzeba było zrobic zestawienie. Biura księgowe to w ogóle miały sporo polskiego softu i to był hit nie do pobicia do późnych lat 2000 (Buchalter anyone?). Sprzętowe klucze licencyjne, spiracony mksvir... Myślisz że to młodziaki po 10 lat robiły?

Nie, bo nie było
  • Odpowiedz
np moja rodzina. Wiedzieli ze to przyszłość, sporo ludzi chciało drukować "peofesjonalne pisma" a wcześniej używać jako arkusza kalkulacyjnego. Przydawało się w budowlance i księgowości jak trzeba było zrobic zestawien

@annotate: aha, no bo ty z rodziny prywaciarzy jesteś co się dorobili na przemianach ustrojowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mimo wszystko, dziwię się, że napisałeś 1940+. Moich rodzice i ich znajomi (roczniki 50+) jakieś 20 lat
  • Odpowiedz
Większość osób urodzonych po 2000 roku nie zrozumie o co tutaj chodzi ;) ¯\(ツ)/¯

nie rób debili z ludzi, tak od 2005 w górę dopiero nie wiedzą co to dyskietka.

@Asterka_Boza: miałeś rację, nie zrozumieli
  • Odpowiedz
@Poldek0000: wiekszosc pola magnetycznego tego magnesu zamyka sie w metalowej oslonie lodowki, w koncu musi sie jakos trzymac. Dyskietki mają okrągły dysk, wiec w tej czesci dyskietki pole raczej nie przechodzi przez dysk.

Tak czy siak jokes on me żarcik całkiem dobry :D
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@NieBendePrasowac: nie pierdziel o żadnej bańce, przecież to oczywiste że w 1990 powszechne komputery znaczyło że w twoim powiecie jeszcze może z dwie osoby miały, może nie. Zresztą mówisz o mojej bańce a sam posługujesz się swoją banką jako kontrprzykład :))) wtf

Wcześniej miały tylko instytuty państwowe i parę firm. Zresztą na tym polegała cała rewolucja Personal Computingu :)

Prywaciarzami też mnie nie próbuj obrażać, rodzina zawsze na etacie była, ale wiedzieli
  • Odpowiedz