Wpis z mikrobloga

Kończy mi się umowa w #upc i chciałabym ją przedłużyć na tych samych warunkach. Mam internet światłowodowy do 300mb/s, telewizje na start i jakiś numer komórkowy z którego w ogóle nie korzystam. Płace obecnie 49,99 ze zgodami. Dzwonił do mnie niedawno jegomość z upc i proponował przedłużenie, ale chciał wziąć 30zł za instalacje, dlatego nie zaakceptowałam oferty, bo przecież zostanę przy tym samym routerze i nic nie muszą instalować. Czy jeżeli nie podejmę teraz żadnych działań to moja umowa się automatycznie przedłuży bez kosztów instalacji? Co powinnam / najlepiej żebym zrobiła? Zależy mi wyłącznie na internecie, telewizji i telefonu nie potrzebuje. Jeżeli jest jakaś tańsza oferta to chętnie zmienię. Mogę tez przejść do Orange bo też świadczą usługi w moim budynku.
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Doomino: Spójrz na warunki umowy, bo może być tak, że przy przejściu na czas nieokreślony tracisz jakąś ulgę. 50 zł za 300 MB to taka przeciętna oferta na te czasy, no ale cóż. Możesz alternatywnie zagrać vabanq i wypowiedzieć im umowę, wtedy zadzwoni pan z utrzymania klienta i jeśli przedłużysz to samo za te same pieniądze to on w sumie będzie szczęśliwy, a może wciśnie ci za te 10 zł
  • Odpowiedz
  • 0
@macabrankov: Właśnie widzę na stronie, że dla nowych klientów mają tez 300 za 49,99 z instalacja za złotówkę. Możemy zawsze zawrzeć nowa umowę na partnera jak nic lepszego nie zaproponują. Orange również 49,99 za 300 z tego co widzę w internecie. Aczkolwiek nie chce mi się zmieniać, po co kombinować jak mi odpowiada.
  • Odpowiedz
  • 0
@macabrankov: Też zwariowałam jak zobaczyłam, że to oferta za 300zł tylko dali mi jakieś ogromne zniżki. To jutro do nich zadzwonię i zobaczymy co powiedzą. Bo gość dzwonił do mnie proponował przedłużenie na tych samych warunkach, ale chciał 30zł za instalacje co mi się wydało jakimś naciąganiem, bo przecież router może zostać ten sam po co cokolwiek zmieniać gdy mi odpowiada. Umowa do 08.12
  • Odpowiedz