Aktywne Wpisy

RyanWolf +168
#swiatwedlugkiepskich Mariola z deka rozbyła się w biedrach...
źródło: image
Pobierz
daretti877 +144
#gielda Czyli jutro krach na miarę czarnego poniedziałku 1987. Historia dzieje się na naszych oczach. Wpisujcie się na liście obecności. Dla potomnych.

Po aktualizacji systemu, Nautilus ma jakieś ostro zacinające się animacje.
Jak całkowicie wyłączyć animacje w Nautilusie?
źródło: comment_1668373369wExHynKiIVVy2E66kgWfDn.jpg
PobierzMuszę downgrade jedynie zrobić...
Zacinanie animacji jest np. przy otwieraniu nowej karty w Nautilusie, zaznaczanie pliku/folderu jest z wyraźnym opóźnieniem.
Najgorsze: scrollowanie folderu jest z opóźnieniem i pokazem slajdów. Z 3 sekundy zanim się przewinie o dwa wiersze
@nostalgiwolf: Tak
@nostalgiwolf: Niestety, nie ma różnicy.
źródło: comment_1668776566EGNSpTgup1bHEBxHwYeZFL.jpg
Pobierz@wojciet: No właśnie nie, nie można, twoje informacje są przestarzałe. Obecnie część środowisk jest dość mocno zintegrowana ze swoimi menedżerami okien, a część nawet wręcz jest bardzo rozbudowaną wtyczką na nie. Tak było z Unity, które było wtyczką do Compiza, tak jest z GNOME, które jest wtyczką do Muttera. Podobną architekturę mają też takie środowiska jak Cinnamon
źródło: comment_1668812695NemrANP79RNRtxt43LyKEU.jpg
Pobierzźródło: comment_1668812842fXPmOuFHft1orPI4mcp90w.jpg
Pobierz@nostalgiwolf: Teraz sprawdziłem, i jest Cairo domyślnie.
To chyba nic nie zmienia, ale używam Cinnamon, ale aplikacji GNOME. Bo widzę dyskusję o
źródło: comment_1668827436SOrdttvgIB0I3rXfDemcEl.jpg
Pobierz@look997: Przeczytałem gdzieś, że nowy renderer GTK4 (w najnowszej aktualizacji przepisali na niego Nautilusa) sprawia problemy na niektórych kartach (m.in. Nvidia) i po powrocie do Cairo się naprawia. Nie wiem więc co dalej poradzić. Najlepiej zgłoś błąd, w międzyczasie możesz skompilować starszą wersję Nautilusa czy zainstalować go z jakiegoś Flatpaka może.