Ewolucja sosu bolonskiego: przepisy z 1891 vs 1982 vs 2023 roku
"Kto nie lubi sosu bolońskiego? A w zasadzie - ragù bolognese? Ja uwielbiam, więc prześledziłem jak zmieniała się ta potrawa na przestrzeni minionych lat i odtworzyłem trzy słynne przepisy. " Świetne, luźne podejście do zaściankowych reguł kuchni włoskiej.

- #
- #
- #
- #
- #
- 54
- Odpowiedz
Komentarze (54)
najlepsze
Edit: Znalazłem:
https://wykop.pl/link/2691189/ragu-bolognese
Nawet z płomieniem :)
(W sumie to cały czas mam zaproszenie - mam pojechac do domu jednego z nich żeby jego matka zrobiła mi tzatziki)
@prgwzk: turki do swinie, i wszystko co niby ich, jest ukradzione
tzatziki sa perskie.
@tengo_razones: Emigrowałem w życiu i widziałem na własnym przykładzie jak z czasem smaki "dryfują" kiedy je się lokalne rzeczy. Po jakimś czasie Chorizo zaczyna lepiej wchodzić niż Śląska (przykład). To normalne że dla Ciebie kuchnia Twojej żony jest lepsza bo do niej jesteś przyzwyczajony. Ktoś inny powie inaczej i będzie miał rację bo to jego ocena.
Południowa kuchnia to głównie PR. Efekt innej mentalności i innej
https://web.archive.org/web/20220407075835/https://www.accademiaitalianadellacucina.it/it/ricette/ricetta/rag%C3%B9-classico-bolognese