Wpis z mikrobloga

Hej, wie ktoś może jak zrobić, abym tutaj widział katalog sklepu i mógl importować produkty do sklepu na Facebooku? Mam prawie praktycznie wszystkie dostępy do tego konta (obsługuje je znajomemu) ale za nic w świecie nie możemy znaleźć, gdzie ustawić, abym mógł wejść również w tę zakładke. Caly czas jest to co na załączniku.

#facebook #ads #meta
imdejv1 - Hej, wie ktoś może jak zrobić, abym tutaj widział katalog sklepu i mógl imp...

źródło: comment_1668364189j1zXeGY3WpOmbf0bhpsvWB.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@desconocido: Mam. A mógłbyś podesłać link? ID i nazwę z Twojego linku sobie podmienię. Ja po prostu już szukałem wszędzie. Mam dostęp przypisany praktycznie do wszystkiego, a tu mi wywala taki komunikat... załamuje już ręce po prostu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@imdejv1: wejdź na business.facebook.com
Jeśli jesteś przypisany do menedżera firmy, to pojawi Ci się na tej stronie (tylko musisz być zalogowany na fb). Później jak wejdziesz w ustawienia firmowe (na dole ekranu będzie skrot do ustawien), to znajdziesz wszystkie zasoby przypisane do firmy.
Jeśli nic nie ma na tej stronie, to może znajomy nie zakładał business managera. Potrzebujesz to do reklam czy do sklepu tylko?
  • Odpowiedz
@desconocido: Patrzyłem, szukałem właśnie również tutaj wszędzie :( ... Jestem tutaj, wyświetla mi się bardzo dużo informacji, ale właśnie nigdzie nie ma odnośnika, gdzie będe mógł wgrać csv z produktami na sklep. Oprócz tego problemu obsługuje mu menadżera już któryś miesiąc i mam wieleeee innych ustawień, ale caly czas nie mam tylko wjazdu do tego katalogu ze sklepem Facebooka.
  • Odpowiedz
  • 1
@imdejv1: jak wchodzisz w business.facebook.com to nic się nie dzieje? Screen jest z fanpage, niestety od tej strony "organicznej" nie mogę za bardzo pomoc bo zajmuje się tylko reklamami
  • Odpowiedz
  • 0
@imdejv1: no to masz to meta business site- do zarządzania stronami. Musi kolega nie mieć menedżera firmy, z tej strony niestety nie wiem jak pomoc. Poczytajcie o tym menedżerze, jeśli masz zamiar puszczać reklamy to warto założyć.
Jeśli chodzi o FB czy Google to nie ma co porównywać- na FB trafiasz szeroko, a na google do osób z zamiarem które np wyszukują fraz
  • Odpowiedz
@desconocido: Ale ja puszczam reklamy już od paru miesięcy, więc moze on to juz ma tylko nie dał mi uprawnień wszystkich. wlasnie tego nie czaje czemu to tak jest

Ps: Co do Google właśnie widze ten plus. Facebook to remarketing i namawianie swego rodzaju na zakup, natomiast w Google klient przychodzi sam. Zupełnie inna ścieżka zakupowa. W sumie dobrze mieć jedno i drugie.
  • Odpowiedz
  • 1
@imdejv1: może Ci nie dał dostępu do business managera, ale jeśli puszczasz reklamy to musi istnieć konto reklamowe, jeśli istnieje konto to albo jest prywatne kolegi (wtedy nie mógłbyś puszczać reklam logując się swoim profilem do fb) albo jest podłączone do BM. Jeśli jest podłączone do BM to i tak byś widział tego BM. Czasem mogą to być bardzo pokręcone kwestie z dostępami. Puszczasz reklamy tylko na aktywność? Jeśli tak
  • Odpowiedz
@desconocido: Puszczam reklamy jakie mi się zamarzy czy to na fb czy na insta z panelu menadżera reklam wraz ze wszystkimi ustawieniami szczegółowymi :D Jedyne czego mi brakuje to tylko dostepu do sklepu
  • Odpowiedz
  • 1
@imdejv1: No to w sumie dziwne z tym sklepem, powinien być gdzieś katalog produktów w którym jest to wszystko co w sklepie. Spróbuj napisać do supportu Facebooka
  • Odpowiedz
@desconocido: Mało tego... mi się wydaje ze sklep sam 2 lata temu dodawalem i to działało hehe, tak czy inaczej dzięki wielkie za poświęcony czas, bede walczył z tym jakoś.
  • Odpowiedz