Aktywne Wpisy

Patrząc na tematy #emigracja na wykopie, polskich forach czy filmach Youtube, w większości o cudach emigracji wypowiadają się: wieczni magazynierzy, budowlańcy, pracownicy fizyczni, rozwoziciele żarcia. Później wpisuję sobie w Claude, czy innym ChatGPT jakie są stawki podatkowe w Europie i na świecie pod self-employment. W zasadzie to jedyna droga, jeśli gdzieś jesteś specjalistą IT lub generalnie prowadzisz mały biznes i chcesz coś więcej od życia. Cała Europa w zasadzie 20%+
źródło: image
PobierzCzy w większości emigruje najgorszy sort Polaków?
- Tak 76.5% (391)
- Nie 23.5% (120)

LZBNZ +25
#pracbaza #praca #januszebiznesu
NO JAK MNIE NERWICA BIERZE NA TYCH CODZIENNYCH PODAWACZY RĘKI
Przychodzę do biura, wszyscy siadają jest git, nikt nikomu nie podaje ręki, bo rzucenie „cześć” lub „dzień dobry” na ogół całości wystarczy no i git. Siadam, zaczynam skupiać się na pracy, mija pół godziny, biorę sobie jakąś kanapkę w rękę i sobie przy okazji podjadam. A TU PRZYCHODZI TAKI K---A JEDEN Z DRUGIM
NO JAK MNIE NERWICA BIERZE NA TYCH CODZIENNYCH PODAWACZY RĘKI
Przychodzę do biura, wszyscy siadają jest git, nikt nikomu nie podaje ręki, bo rzucenie „cześć” lub „dzień dobry” na ogół całości wystarczy no i git. Siadam, zaczynam skupiać się na pracy, mija pół godziny, biorę sobie jakąś kanapkę w rękę i sobie przy okazji podjadam. A TU PRZYCHODZI TAKI K---A JEDEN Z DRUGIM

Hej, w branży IT jako dev mam już dobre kilka lat expa, zaliczyłem w międzyczasie parę firm, wiedza a co za tym idzie hajs się generalnie zgadzają ale od kilku tygodni zastanawiam się nad stworzeniem swojego kursu programowania (js na backendzie i froncie oraz cała otoczka w około tego). Rynek generalnie teraz ciężki dla zaczynających w naszej branży a ja generalnie chciałbym podejść do tematu rzetelnie bez obiecywania i wciskiwania na siłę, że w 1 - 3 miesiące ktoś zostanie juniorem. Jestem świadomy, że konkurencja jest duża, tych kursów i bootcampów mnoży się każdego dnia (ale to oznacza, że nadal się to opłaca ( ͡° ͜ʖ ͡°)) a jakość co niektórych pozostawia wiele do życzenia jak wiemy.
Mam pytanie do mirków z tagu #programowanie i pokrewnych, szczególnie tych co biorą czynny udział w rekrutacjach, jak wy się zapatrujecie na osoby aplikujące na stanowiska juniorskie po kursach / bootcampach? Jak wam się pracowało z takimi osobami na samym początku i jakie braki mieli a mogliby się nauczyć na kursie? Czego według was, kandydatom przeważnie brakuje by być przyjętym do zespołu? Jeżeli jakiś mirek jest totalnie przeciw zatrudnianiu osób tylko po kursach i bootcampach to czym dodatkowo musiałaby się wykazać dana osoba (poza kursem i własnym bardziej złożonym projektem) by zmienić jego zdanie?
Posiadam całkiem sporo pomysłów czym można wyróżnić kurs i co by się przydało na sam start wyjaśnić osobom początkującym (jest w sumie całkiem sporo tego) ale jestem ciekaw waszego zdania, będę mega wdzięczny za wszelkie komentarze i przemyślenia na ten temat ;)
#programowanie #programista15k #programista25k #naukaprogramowania #pracait #pracbaza #informatyka #technologia #docker #devops
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #636ffae4f457b9087ffb98bf
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Wesprzyj projekt
Pomijam uprawianie ściemy w CV, które jest częste.
Już sam fakt że taka osoba nie potrafi samodzielnie znaleźć informacji w internecie ją skreśla. Dlatego ci bootcampowcy nie są nigdzie akceptowani.