Aktywne Wpisy
PeterWeiss +1108
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
6 rok razem, brak oświadczyn i moje zdziwienie. Jestem ciekawa, jak na to spojrzą inni.
Jesteśmy razem 5 lat, oczywiście mieszkamy razem. Przez pierwsze 3-4 rozmawialiśmy o zaręczynach i wiedziałam, że to się pewnego dnia stanie, ale nie miałam parcia. Czułam, ze to musi przyjść samo, nie ma co pośpieszać. Potem przestał podejmować temat. Ja mam poglądy w tych kwestiach tradycyjne. Nie chcę tłumaczyć bez sensu, po prostu
Komedia XD
#ukraina #rosja #wojna #policja #bekazpisu
@RazumichinZiK: to oczywiste, że to ruska propaganda, putin od lat wysyła agentów, żeby przebierali się za polskich policjantów, bili ludzi, łamali prawo i robili z siebie idiotów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Wcześniej śmierć braciszka, którą wykorzystywali ile wejdzie, teraz putin...
Był też covid, ale zamknęli swoje zakłamane gęby w momencie jak ludzie zorientowali się jak ich w ..uj robili i więcej szkody narobili walką z wirusem niż sama choroba.
@RazumichinZiK: dzisiaj znowu zaatakuje i podstawi kilku pachołków celem jeszcze większego skompromitowania służb do ochrony schodów xD
@RazumichinZiK: najlepsze, że nie próbują tak tłumaczyć czemu opłacana z kieszeni Polaków służba ściga ich za wychodzenie z domu czy rzuca po glebie za brak maseczki. To też Putin? A nie, to akurat faktycznie my, zrobilibyśmy to i drugi raz. Ale policji nie szkalujta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komedia XD
#ukraina #rosja #wojna #policja #bekazpisu
@RazumichinZiK Cały ten j----y PiS to jedna wielka rosyjska inspiracją. W głowie się nie mieści, że ośmiorniczki tak zadziałały.
@RazumichinZiK: Niezła rewolucja, bo podczas pandemii to własnie ludzie, którzy sprzeciwiali się przymusowi noszenia maseczek i segregacji sanitarnej, byli nazywani rosyjskimi agentami.
Wykopki megalomani
Myślicie, że kogoś obchodzi co sie dzieje na tym k-------e?