Wpis z mikrobloga

@jew_z_przyszlosci: Wystarczy popatrzeć na tradycyjną giełdę, kilkaset lat, schemat ten sam, bessy, hossy i nadal są chętni. Opadnie kurz, zaczną się wzrosty, spirala zacznie się nakręcać. Jedyne co się zmienia to postrzeganie giełd krypto, podejście rządów. W tej hossie krypto zaczęły zauważać fundusze inwestycyjne, o inwestowaniu w krypto wie nawet pani Krysia ze sklepu spożywczego, w poprzedniej hossie aż tak daleko to nie poszło. Natomiast teraz dużo ludzi wtopiło na
  • Odpowiedz
@kamil-wasniewski no sam widzisz jak to wygląda obecnie. Powinniśmy walczyć z inflacja ale wtedy prowadzi to do zaciskania pasa ale nikt nie zamierza obniżać standardów życia i socjal musi zostać. Każdy kto wyjdzie i powie, że musimy obniżyć jakoś życia aby zbić inflację jest skończony w sejmie więc gramy pod - jakoś to będzie. Nie mówię, że btc chroni przed inflacja tylko wchodzimy w spirale inflacyjna. Podajcie mi proszę sposób na
  • Odpowiedz
@rysiekryszard: Bzdury. Trzymać się to może jeszcze długo i wahać góra dół, bo ci co już uwierzyli i wydali na ten scam grubą kasę, będą pompować nowymi wpłatami, bo przecież "o boże jak tanio, dokupioned". Poza tym żeby shortować, to trzeba wpłacić kasę na jedną z tych w żaden sposób niekontrolowanych giełd, które przy większych spadkach zaczną padać jak muchy, razem z kasą wpłaconą przez tam handlujących.

Nie twierdzę, że
  • Odpowiedz
Zastanawia mnie skąd bierze się wiara tak wielu osób w to, że #bitcoin czy inne #kryptowaluty dalej mają rosnąć jak dotychczas. Naprawdę szukam dobrych argumentów za tym przemawiających. Czy ktoś mógłby mi je dostarczyć?

@jew_z_przyszlosci: Makroekonomia oparta na ciągłym dodruku oraz halvingi BTC zmniejszające podaż o połowę co 4 lata.
  • Odpowiedz