Wpis z mikrobloga

Ja miałem policję na chacie wezwaną przez jednego z sąsiadów (do dziś nie wiem który to taki sprawiedliwy był) bo musiałem zrobić małe spotkanie z kontrahentami u siebie w domu żeby pogadać o interesach ;)
  • Odpowiedz
@Krupier

Każdy normalny już po miesiącu tej szopki wiedział, że reakcje są przesadzone, a covid nie okazał się tak groźną chorobą na jaką próbowano go kreować.

Wygogluj sobie jak rozwijala się epidemia hiszpanki.

@Pieniek1991 ty też sobie przeczytaj.
  • Odpowiedz
@Krzysztof53647: Xd tak w skrócie powiem Ci, że w czasie covidu byłem w wojsku, służyłem w szpitalach itp, 90% brudasów zamiennie do mycia rąk zaczęło dezynfekować alkoholem i myśleli, że to to samo. Także niestety xd
  • Odpowiedz
@MyPhilosophy: aż mi się przypomniało jak pojechałem o 3 w nocy do sklepu przed świętami, aby nie stać w kolejce. Potem na stację zatankować i ogarnąć brud ze wszystkich szyb, bo myjnie były wątpliwie legalne. No i tak mi się fajnie czyściło szyby, że zapomniałem zapłacić i odjechałem bez płacenia ()

• Odpowiedz
@Zoyav: tak k---a epidemia to szopka xD Beka, że ludzie się nie chcieli zarażać i unikali tego wszelkimi metodami na etapie gdy ani nie było szczepionki ani nie było jeszcze wiadomo na ile groźny jest wirus, bo chociażby badania nad powikłaniami dopiero trwały.
  • Odpowiedz
@Pieniek1991:

Nikt się już po covidowymi cyrku na następną epidemie przez jakieś 20 najbliższych lat nie nabierze.

Takie globalne epidemie zdarzają się rzadko. Jest szansa, że za naszego życia już kolejnej nie będzie.

Bez medialnej sraczki całą dobę nikt by nawet nie wiedział że jest
  • Odpowiedz
@FlimboQuest xD

@werter_do_jercewa Ta epidemia też była rozdmuchana przez media. Taka prawda. Kreowano to na nową dżumę a wyszedł wirus kaszlu.
Oczywiście że większość ludzi ulega efektowi bańki informacyjnej i to że nie lubisz tego stwierdzenia nic nie zmieni. Politycy nie ogarniają problemów ekonomicznych Polaków bo nie chcą ogarniać, ważne jest dopchanie się na stołki i urządzenie siebie i rodziny a nie zajmowanie biedotą. Zwykli ludzie mają podobnie, dbają o
  • Odpowiedz
@MyPhilosophy akurat odstępy w kolejce nadal zachowuje. W sumie u mnie się nic nie zmieniło. Dalej myje ręce i je dezynfekuje. Trzymam odległość, ograniczam kontakt przynajmniej z obcymi. No moze maseczki nie noszę, chyba, że w chodzę do apteki/szpitala - tam zakładam w sumie z szacunku do ludzi tam pracujących.
  • Odpowiedz