Wpis z mikrobloga

Ktoś może polecić dobre i cenowo nieprzekraczające 1600 zł opony zimowe na południowopolskie warunki, tj. Zakopane i okolice? Muszą dobrze sobie radzić na każdym rodzaju śniegu, świeżym, ubitym, błocie pośniegowym, na podjazdach i zjazdach. 195/65/R15.
#opony #oponyzimowe #wulkanizacja #wulkanista #motoryzacja
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Villeman: Gdyby nie budżet to Continental VikingContact 7
Ale 2600zł komplet w tym rozmiarze.

Ciężko o opony na śnieg w Polsce, praktycznie nic nie sprzedają albo jakieś przepotopowe starocie.
Więc musisz chyba iść w typowe zimówki..
  • Odpowiedz
@Villeman: Wyraziłeś się tak że potrzebujesz śniegowych opon, a nie zimowych. To inna kategoria gum, która są zaprojektowane aby sprawdzać się na śniegu oraz lodzie. i żadna inna ze zwykłych zimówek nie ma do takich startu w zimowych warunkach.
Ja na takie warunki co opisałeś nie kupował bym typowych zimówek.

https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Tyre-Reviews-Studless-Winter-Tyre-Test.htm
Tu masz test, continental winter contact to typowa zimówka klasy premium i zobacz jak wypada w kontraście ze śniegowymi
  • Odpowiedz
@Afera_zbozowa: Co pan pierdzielisz, super opony. Ja bardzo zadowolony z marki jestem, na jednych jeździłem 10 lat letnich od nowości nawet nie sparciały a co najlepsze kleiły w tym wieku, sprzedałem je dalej. W tym roku na początku kupiłem znowu vredki, nowy model ultrac i też bardzo zadowolony jestem. Sezon już przejechałem. produkcja z tego co pamiętam to węgry.
  • Odpowiedz
@Villeman: Jak budżetowo to Dębica lub uwaga WATERFALL brzmi dziwnie ale robi super robotę opona Turcji. Większy budżet to hankook lub goodyear ważne żeby była kierunkowa to będzie lepiej robić
  • Odpowiedz