Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Kolega_Muminka +82
Powiem wam Frenowie, że chyba jestem idiotą. Poszedłem do sklepu nie dla idiotów i znów próbowali mnie w jajo zrobić.
Minął grubo ponad rok od mojej ostatniej wizyty, gdzie okazało się, że nie mają produktu, który kupiłem przez Internet na raty, po czym musiałem anulować raty we własnym zakresie z bankiem (szczęśliwie dla mnie zadzwoniłem do banku po anulowaniu zamówienia przez sklep). Myślałem, że po prostu miałem niefart. Teraz zaczynam wątpić.
Pojechałem więc
Minął grubo ponad rok od mojej ostatniej wizyty, gdzie okazało się, że nie mają produktu, który kupiłem przez Internet na raty, po czym musiałem anulować raty we własnym zakresie z bankiem (szczęśliwie dla mnie zadzwoniłem do banku po anulowaniu zamówienia przez sklep). Myślałem, że po prostu miałem niefart. Teraz zaczynam wątpić.
Pojechałem więc
źródło: IMG_5757
Pobierz

Czy jeżeli firmę założę w styczniu a wypowiedzenie będzie z końcem grudnia to czy z powodu pensji za grudzień (wypłacona w styczniu) nie będę mógł być na liniówce 19%? Czy w takim razie trzeba mieć wypowiedzenie do końca listopada? Bo w rozliczenie PITu pensja za grudzień wpada na kolejny rok.
Czy jeżeli wykupię dobrowolne ubezpiecznie chorobowe w ramach #jdg to #l4 będzie liczone od średniej z 12 miesięcy czy od kwoty którą zadeklaruję w ramach JDG?
#programista15k
źródło: comment_1667567938OkxHDIbX38SExyuwpcIvZ8.jpg
PobierzNie ma Twoja firma jakiejś spółki córki do takich skoków z UoP na B2B?
Co do mozliwości liniowego podatku to pracodawca nie może Ci wysać PIT-11 za 2023, wiec jesli wpisze Ci grudniową pensje w PIT-11 za 2022 to możesz brać liniowy w 2023 nawet, ale