Aktywne Wpisy
mrocznegacie +785
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro po południu.
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out. W niedzielę po obiedzie.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik czy @Alprazolam i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out. W niedzielę po obiedzie.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik czy @Alprazolam i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
lord-nihilus +90
p0lka oburzona że nawet germany nie pozwalają babom ubierać się jak ulicznice na siłowni, przyzwyczajona że w kukoldystanie może chłopom nawet nasrać na łeb i nic nie powiedzą
#p0lka #kukoldystan
#p0lka #kukoldystan
#pracait #programista15k #programista25k
Do tego dodam że w tym tygodniu w odstępie dwóch dni podbiły do mnie trzy rekruterki (co prawda po całym miesiącu posuchy pod tym kątem), więc bazując na swoim anegdotycznym przykładzie się nie zgadzam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W moim osobistym doswiadczeniu: do tej pory rekruterzy pisali do mnie 1 raz w tygodniu, od jakiegos miesiaca dostaje 1 nowa wiadomosc dziennie. Do tego nachalnosc rekruterow znacznie ulegla zwiekszeniu. Oferowane stawki rowniez poszly w gore ok. 23-36% .
Zwolnienia to mogą być w USA bądź w zachodniej Europie gdzie inżynier zarabia o wiele więcej niż ten sam inżynier tylko że w Polsce, obstawiam że wiele projektów mogą przenieść do nas bo jesteśmy co za tym idzie firma będzie mieć oszczędności.
Ale to tylko moje zdanie i mogę się mylić
takie stawki sa w US
Jako zwykły administrator cloud/wirtualizacji, pracujący w jednej z firm na tej liście, ja widzę na rynku pewne objawy zastoju:
- na LinkedIn oferty, które miały po 5-7 aplikacji, teraz mają po 30-50,
- mam bardzo małą ilość odpowiedzi na wysłane aplikacje,
- firmy z którymi mam bardzo częsty kontakt nie zatrudniają, jeżeli naprawdę
Btw w jakiej strefie czasowej robisz?
@cyjannn: tj, niższych?
Ogólnie godziny amerykańskie. ;)
@cyjannn: są tańsi, zgoda. Tylko jakby chodziło tylko o kasę, to nikt by nie płacił 300k dolanów Jamesowi w SF, a wziął Józka z Polski za 30k za tą samą pracę, a już na pewno nic by nie powstawało na zachodzie Europy. I cały czas były i są tańsze od nas kraje jeśli chodzi o koszty, dalej na wschód