Wpis z mikrobloga

#silownia #mikrokoksy

Jak to jest z hakami do MC? Zakladacie je tylko do ostatnich serii? Jak ktos pyta sie o rekord to sie podaje w hakach czy bez? Mialem operacji odbarczenia nerwu lokciowego i mam lekko mniej sprawne palce 4 i 5 i slabszy chwyt w 1 rece. Przy 140kg juz ciezko mi utrzymac sztange w rekach (wyslizguje sie).

Chyba najlepiej by bylo cwiczyc dopoki daje rade bez hakow, a na serie mistrzowskie zakladac haki?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szaman4: ja tam pasków używam, u mnie to jakieś 30-40kg potrafi dodać w serii przy tej samej ilości powtórzeń. Strasznie słaby chwyt mam, przy 130 obecnie ciężko mi utrzymać, więcej jak 5 powtórzeń, a z paskami to i 170 pójdzie. ¯\_(ツ)_/¯ a rekord mówie, że z paskami.
  • Odpowiedz
@szaman4: wszystkie ćwiczenia na plecy masz robić w paskach - lat pulldowny, ciągi, wiosłowania. No jedyny wyjątek to podciąganie. Dlaczego? Bo nigdy nie dasz takiego bodźca hipertroficznego samymi rękami bez pasków. Jeżeli nie robisz pleców w paskach to na bank masz je słabe.

Ale czy to znaczy, że zawsze masz ćwiczyć w paskach? Ja robie zazwyczaj 3 z 4 serii, ponieważ po 3 seriach moje plecy są już na tyle zmęczone,
P.....c - @szaman4: wszystkie ćwiczenia na plecy masz robić w paskach - lat pulldowny...
  • Odpowiedz