Wpis z mikrobloga

Czy moc jaka jest dopisywana w blenderach, to moc rzeczywista, czy moze byc tak ze blender 450w jest mocniejszy od innego 800w?

Pytam, bo przeglądając blendery, widze ze czesto jest tak ze np. jakis 450w jest znacznie droższy od innego 800w

#pytanie #kychnia #gotujzwykopem #blender
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos: zobacz czy piszą o mocy nominalnej czy maksymalnej.

Nominalna jest niższa, bo to ta podstawowa, na której robot normalnie ciągnie. Zwykle przy słabych jednostkach podają moc maksymalną, a na takiej sprzęt podziała krótko lub do spalenia, jeśli nie chłodzisz go zgodnie z instrukcją co kilka minut intensywnego użycia
  • Odpowiedz
@moll: Hmm, szkoda tylko ze nie ma tego elementu z ostrzami do rozdrabniania. Mogloby sie przydac do jakichś warzyw

A co ma ten braun ze zrobi sie nim puree, a czego nie ma np. tamten tani hoffen albo Bosh? Bo nie wiem od czego to zalezy
  • Odpowiedz
@essos: miałam zestaw z końcówkami i i tak go nie używałam. Mi blender z samym kielichem wystarczy. A Ty jeśli wolisz większy zestaw, to trochę dołóż i kup solidny

Polecam Ci brauna, bo to jest firma typowo AGD i w blenderach się całkiem nieźle specjalizują. Silnik jest dobry, jakość wykonania też, długo Ci będzie służył. Sa takiego mam.
Chcesz to kup coś innego. Sprzętu hoffena nigdy nie używałam, więc nie
  • Odpowiedz
@moll: Kielichowy tez moglbym kupić, ale do 120zł nie widze nic co mialoby przynajmniej 600w. Ogolnie to ma byc jako prezent na parapetowke. Na razie mam kupioną wage kuchenną za 59zł i jeszcze blender chce dokupić. Ale sam nigdy tego nie uzywalem. Aczkolwiek to cos zaznaczone ponize wydaje mi sie przydatne zeby posiekać jakieś warzywa, o ile do tego to sie w ogle nadaje
essos - @moll: Kielichowy tez moglbym kupić, ale do 120zł nie widze nic co mialoby pr...

źródło: comment_16668823919u7rqmPUqBqYsHlaXGLIt7.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz