Wpis z mikrobloga

@darklords235: wyznacz sobie mikro cel: np dzisiaj 4 figsy jednym kolorem i tyle. Największy problem to pierwsze 2 minuty "siądnięcia", potem już leci : ).
No i skończ ze "zmuszaniem się". Możesz to robić i 5 lat, to ma być przyjemność, co komu do tego, to jest hobby a nie kierat, ma Ci dawać frajdę : ).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@darklords235: ja ogarnalem se mokra palete, by przygotowania do malowania zajmowaly mniej, niz minute i wtedy nawet po 10 minut dziennie mozna malowac. Duzo latwiej sie za to zabrac, gdy nie trzeba za kazdym razem od zera szykowac sobie stanowiska tylko siadasz i wracasz od razu tam gdzie wczoraj skonczyles
  • Odpowiedz
  • 1
@darklords235 jeżeli malujesz przy kompie przełóż klawiaturę w takie miejsce żeby było niewygodnie z niej korzystać i odpal film który znasz i nie musisz na niego patrzyć
  • Odpowiedz
@darklords235: Nie zmuszaj się. U mnie figurki potrafią leżeć i pół roku, czekając na wenę albo jakiś fajny motyw kolorystyczny, który wpadnie mi w oko. Dużą pomocą jest oglądanie prac innych (grupki facebookowe, instagram) i inspirowanie się nimi.
  • Odpowiedz
@darklords235: ja polecam zrobić sobie mikro cel - dzisiaj pomaluję na jakimś modelu tylko elementy ze skóry, albo dzisiaj tylko położę pastę na podstawki. Coś, co faktycznie dasz radę zrobić w 20-30 minut

Potem jakoś idzie :)
  • Odpowiedz