Wpis z mikrobloga

@Mandarex: A co jeżeli chce wyprzedzić ? Jeżeli będę trzymał odstęp wyprzedzanie będzie trwało 3x dłużej dla mnie spoko, a dla Ciebie ?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@wwkbt: jak tak patrzę to oni serio oczekują że na niemieckich autostradach jest możliwe utrzymanie takich odległości? Przecież to jest nic innego jak ewidentne dojenie kasy, wymagać czegoś co jest nierealne. Chciałbym zobaczyć wizualizację mistrzów z BAG jak przy takich odległościach ma ich zdaniem wyglądać A1 od węzła na Hamburg do Osnabrück. Ostatni zestaw to chyba jeszcze w Kopenhadze będzie na światłach stał.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@wwkbt: ja chciałbym poznać tok rozumowania, który doprowadził do powiązania kwestii parkingów z odległością między ciężarówkami podczas jazdy.
  • Odpowiedz
@wwkbt: kierowcy tirow z jakiejś dziwnej racji uważają się za znawcow każdego tematu. Czemu nadal w budzie siedzicie skoro znacie się na wszystkim? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wwkbt: ostatnio jechałem osobówką przez Niemcy wszerz i w ogóle nie zauważyłem problemu z jakimś wyprzedzaniem, a w Polsce to mnie k-----a bierze.
Może dlatego, że w DE jest w cholerę odcinków z 3-4 pasami a w PL to można głównie na obwodnicach o tym pomarzyć.
  • Odpowiedz
@wwkbt: Pretensje o drony rozumiem, ktoś lekko na chwilę zwolni musisz hamować, ktoś ci wjedzie przed ciebie też musisz hamować, o parkingi też że jest ich za mało i za małe są.

Ale co do remontów ? Wiem że autostrady w Niemczech to ciągły remont i zwężenia ale gdzieś kiedyś czytałem, oglądałem że właśnie taka regularna zmiana nawierzchni ściernej jest lepsza bo potem nie powstają dziury i droga jako droga
  • Odpowiedz
@wwkbt: O k---a op sie zesrał. I dobrze, najlepiej jakby tiry były autobomiczne bez tego durnego bydła w kabinie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
Jezdze glownie A4 wroclaw krakow, nikt sie nie sra o to ze lodowka wyprzedzi cysterne, ruch na chwile zwalnia ale po chwili ci co jada osobowkami 160 znowu rozwijana swoja predkosc przelotowa. Najwiecej problemu z wyprzedzaniem tir/tir maja wlasnie osobowcy, ktorzy musza leciec tą legalną predkosc +/- lekki mandat. Nagonke na kierowcow tirow odczuja wszyscy jak kierowcow zabraknie, bo nikt nie bedzie chcial wykonywac zawodu ktory przez widzimisie przepisow straci prawo do
  • Odpowiedz