Wpis z mikrobloga

• 3536
Elo, szukam Roberta, który jest z Jeleniej Góry, był na koncercie Fagotów w piątek we Wrocławiu i zgubił portfel.
Kolega pisał do niego na LinkedIn, szukałam na fejsie, ale bez skutku.
W związku z tym, że jest programistą i jest fanem twórczości Walaszka, to istnieje niezerowe prawdopodobieństwo, że ma tutaj konto, więc postanowiłam szukać i tutaj ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zaplusujcie w goronce, może Robert znajdzie tu portfel ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak się nie uda go znaleźć w internetach to jutro po prostu odniosę go na policję, chociaż myślałam że internety znajdą go szybciej.
Oczywiście portfel zostanie zwrócony po weryfikacji- właściciel raczej będzie wiedział co znajdowało się w środku I będzie w stanie podać sam swoje personalia.
#wroclaw #jeleniagora #walaszek #braciafigofagot #programista15k
  • 125
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krave: jeżeli wiesz że pracuje to może spróbuj uderzyć do jego firmy. Może nie odpowiedzą Ci wprost bo RODO, ale może dostanie znać przez służbowego maila, którego raczej sprawdza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 62
@Rad-X zasadniczo wystarczy chyba sprawdzić jaka mają domenę, a potem będę celować w imię.nazwisko@nazwafirmy.com xD

@mathias94 zależy czy odbierze portfel ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
właściciel raczej będzie wiedział co znajdowało się w środku

@krave: będziesz miała problem gdy tego w środku nie będzie. Normalne że złodziej zabiera kase i wyrzuca portfel
  • Odpowiedz
@krave: no tak średnio z tym imię.nazwisko, zależy od firmy i tego czy imię się nie dubluje etc.

I tak jak piszę, postaraj się aby to nie wyglądało na próbę wyłudzenia danych. Bo mail może zostać przechwycony przez filtry antyspamowe :D
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@Wychwalany wydaje mi się, że jest pełna zawartość- dokumenty, pieniądze itd. Znaleźliśmy go w miejscu, gdzie całkiem naturalnie mógł wypaść, zaraz po koncercie, wiec raczej nie kradziony
  • Odpowiedz
@krave: kojarzę historię, chyba z wykopu, że właściciel zgłosił, że w portfelu było X zł więcej. Po tamtej historii nie bawię się już w szukanie właścicieli zaginionych rzeczy
  • Odpowiedz