Wpis z mikrobloga

#pracbaza #programista15k #pracait

Na co sobie pozwalacie na służbowym laptopie? Nie chcę złamać jakiś polityk bezpieczeństwa i narazić się na naganę/dyscyplinarkę.
Logujecie się na prywatną pocztę, Facebooka, youtuba czy spotify? Przeglądacie allegro i robicie zakupy w sieci? Szukacie w Google jakichś rzeczy niezwiązanych z pracą?
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tirey93: W poprzedniej mialem w firmie jasny komunikat, ze moge sie zalogowac na co chce w pewnych granicach, to korzystalem z FB, Wykopu, Reddita, Spotify, prywatnego maila.

W obecnej na niczym, czasem Wykop i Reddita przegladam bez kont.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tirey93: Facebook, 2 gmaile, promoklocki, Youtube, Linkedin, Allegro (może bez kupowania ale to tylko dlatego, że to moja dziewczyna ma Smart i kupujemy z jej telefonu), wykop, konto bankowe i masę innych rzeczy, nawet JustJoin.it xD

@MrFisherman: OT i protip zarazem: niech cię dziewczyna podepnie do Allegro Family. To nic nie kosztuje.
  • Odpowiedz
  • 0
Ja jeszcze tydzień temu na firmowymi laptopie mogłem praktycznie wszystko, nikt się nie interesował co robiliśmy po godzinach pracy ani to co mamy tam zainstalowane. Także minęło 8h pracy i 1 minuta. Wylogowanie z teams i odpalony steam.
Ale jak okazało się, że jeden junior na boku dorabia sobie robiąc projekty z naszych asetów, no to się kierownictwo w------o. I od teraz zero prywaty na laptopie.
A no i dział IT security
  • Odpowiedz
@tirey93:

Nic nie robię, nie loguje się na żadne swoje prywatne konta ani nic (oprócz uczelnianego czasami). Nie chce, żeby ktokolwiek z firmy miał jakąkolwiek możliwość podejrzenia na co patrzę, od tego mam prywatnego lapka i komputer.
  • Odpowiedz
Poczta, FB, Reddit, YT co bym dodał coś do obejrzenia później, do wszystkiego innego prywatny. Haseł na wszelki wypadek tylko nie zapisuje, wszystko przez Bitwardena
  • Odpowiedz