Aktywne Wpisy

pearl_jamik +5
moja przyjaciółka ma syna 5 lat. Ale k---a - nie obcina mu włosów i ten syn wygląda jak k---a dziewczyna. Jeszcze ma blond włosy - No kurt cobain, ale z 3 x dłuższymi włosami. Jak jej powiedzieć, że to c-----o wygląda ale żeby jej nie urazić? O co chodzi z tym trendem, żeby FACETOM dzieciom zapuszczać długie włosy? co to jest. specjalnie tak zapuszczacie, żeby na złość babci zrobić?
#dzieci
#dzieci

źródło: chlopiec-dlugie-wlosy
Pobierz
Fimke +621
Hej mirasy, jest mi ktoś wstanie pomóc znaleźć jakąkolwiek stałą pracę w Poznaniu?
Robiłem na orlenie, jako rejestrator medyczny, sprzedawca w sklepie osiedlowym.
Miłem sporą przerwę ze względu na wypadek w rodzinie i opiekę całodobową nad ojcem.
Brałem prace dorywcze żeby jakkolwiek wrócić szukając czegokolwiek stałego ale gdziekolwiek wysyłam przez pracuj czy olx to "dziękujemy za zainteresowanie" albo brak odpowiedzi (╯︵╰,)
#kiciochpyta #praca #
Robiłem na orlenie, jako rejestrator medyczny, sprzedawca w sklepie osiedlowym.
Miłem sporą przerwę ze względu na wypadek w rodzinie i opiekę całodobową nad ojcem.
Brałem prace dorywcze żeby jakkolwiek wrócić szukając czegokolwiek stałego ale gdziekolwiek wysyłam przez pracuj czy olx to "dziękujemy za zainteresowanie" albo brak odpowiedzi (╯︵╰,)
#kiciochpyta #praca #
#mapy #polska #ciekawostki #heheszki
źródło: comment_1665820114J1iT9UdjO4FzAszwzvChTk.jpg
PobierzMały wtręt - w świetle prawa międzynarodowego FR jest kontynuacją ZSRR.
źródło: comment_1665822365nRpQ0fcmJcr5uHUNFioqhC.jpg
PobierzJakbyś był trochę bardziej roztropny to byś widział więcej niż jedną płaszczyznę.
Komentarz usunięty przez autora
skoro nie ma NRD, bo jest RFN, to idąc tym tropem nie ma też PRL, bo jest RP.
Zatem: nie tylko przed 1990 nie istniał żaden z obecnych sąsiadów Polski, ale też nie istniała sama Polska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@cweliat: Oczywista prawda. Do Gdańska mam 6-7h jazdy z Rzeszowa, do Chorwacji np. na wyspę Krk to już ponad 10 godzin, i mimo to wolę właśnie tam jechać.
@sierpien22: a jak to jest z Czechami?
Z ZSRR było inaczej - ich własna konstytucja o ile wiem zawsze dawała poszczególnym Republikom prawo do odłączenia się, co kiedyś było tylko papierowym zapisem - aż do lat 90; gdy część skorzystała - a część została. A był to zbyt wielki twór z różnymi prawami/zobowiązaniami - by nagle
To akurat słay przykład, bo o ile RP to dokładnie ten sam kraj co PRL (który po drodze zmienił ustrój, nazwę i konstytucję), to NRD realnie i prawnie zostało zlikwidowane i anektowane przez RFN (które są dzisiejszymi Niemcami).
Tak, tak, panowie, macie rację, wycofuję się, palnąłem głupotę. Zły przykład, powinienem był od razu wspomnieć o Rosji.
@rzuf22: Tak, to chyba najtrafniejsze określenie. Choooociaż... ostatnia kosmetyczna korekta granic Polski
źródło: comment_1665840888IW8DcMfc1ytdeU96B65f2u.jpg
Pobierz