Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@picasssss1: spadać może nie ale może i latami stać na tym poziomie. Oczywiście mam nadzieję, że tak nie będzie. Ale pytanie, co się niby wydarzy, że kierunek miałby się zmienić? Osttabio lata pokazały, że świat może rosnąć o 100% a my jakieś drobne % co najwyżej.
  • Odpowiedz
@picasssss1: To że teraz spada to znaczy że kupujesz tańsze jednostki udziału popatrz ile kosztowały.
Gdy inflacja spadnie i stopy będą spadać wartość obligacji skoczy do góry.
Giełda też odbije nie bój się w ciągu 2-3 lat spokojnie próg 1800 na gpw będzie przeskoczony, a do tego tam są kumulowane dywidendy.
W nazwie funduszu masz datę sugerowanej wypłaty jaka tam jest u Ciebie 2022 czy 2023?
  • Odpowiedz
@picasssss1: Na pewno dla osób myślących o zakupie własnego kąta dodatkową korzyścią jest, że można ten hajs bez potrącania dopłat wyciągnąć na wkład własny jak nieoprocentowaną pożyczkę
  • Odpowiedz
@picasssss1: ja wypłaciłem w tym miesiącu ppk i kupiłem za to obligacje. obligacje dają mi gwarantowane 7.25% w pierwszym roku i 1.25% + inflacja w kolejnych latach, czyli pewnie 30% xD po 5 latach prawie na pewno będzie 50% do gory. teraz sobie zobacz wykres za ostatnie 5Y na bananie i powiedz mi na ile oceniasz szanse, że kolejne 5 lat da lepszy zwrot od obligacji xD zamierzam co miesiąc
  • Odpowiedz