Aktywne Wpisy

ViniciusZunior +192
90% meetingów w korpo można by anulować i nic by się nie stało
#pracait #programista15k #programowanie #korposwiat
#pracait #programista15k #programowanie #korposwiat

Teuvo +21
proszę mi wytłumaczyć dlaczego ciepłe powietrze przyśpieszone przez wiatrak robi się chłodne

https://www.rac.co.uk/drive/news/motoring-news/are-car-headlights-too-bright-dazzled-drivers-say-its-getting-worse/
Do około 2015/2016 roku wszystko było super. Jadąc sobie autostrada lub ekspresówka nie widać było praktycznie niebieskich lamp na samochodach lub tirach.
2017 już była różnica, a 2020-obecnie i dalej to już jest dramat.
Tak jak wcześniej może kilka samochodów i ich lamp mnie oślepiały mimo że mieli krótkie tak obecnie kilkadziesiąt, bliżej stu w ciągu kilku godzin jazdy nocą.
Szczególnie prawie nowe i nowe Mercedesy i audi oraz BMW mają takie niebieskie lampy że mi prawie oczy wypala.
Są marki samochodów które wciąż mają żółto białe odcienie lamp i jak widać potrafią wyglądać nowocześnie i neutralnie dla innych kierowców.
Czy tylko ja tak mam ? Czy ktoś też widzi ten problem.
Niech unia europejska coś z tym zrobi. Kto to wogole dopuszcza na drogi publiczne.
#uk
#bekaztransa
#motoryzacja
#samochody
#mechanikasamochodowa
#oswietlenie
#prawo
#przemyslenia
#zalesie
źródło: comment_1665755989bhV6lRLLeE2rHThJ4dPttB.jpg
Pobierzno i abyś sobie poszedł do okulisty
@Ar_0: może i pomaga ale jak to przyjemność z jazdy skoro co chwilę cię ktoś wytrąca z rytmu jazdy i tylko ciśnienie podnosi,
Ja sobie już dalej spokój użerać się oslepiaczami. Może jak zmienia przepisy i sytuacja wróci do warunków z przed 2015 roku to może jeszcze pozjedze nocki.
Komentarz usunięty przez autora
@b2_spirit: to jestem w stanie zrozumieć bo wiele starszych tu jeździ po 70tce, może mają nawyki ze starych samochodów bez abesu jak byli młodzi i ich wyobracalo więc jadą wolnej,
@peszmerd:
Musisz się zdecydować gdzie one w końcu świecą.
Swieca tobie samemu pod zderzak ale osoba z naprzeciwka zamiast 2 zarowek masz 4 podwajajac ilosc lumenow ktore docieraja do oka
@peszmerd: Musisz się zdecydować, czy interesuje cię fizyka światła, czy nie.