Wpis z mikrobloga

Mój znajomy w nawiązaniu do jednego z moich ostatnich wpisów zaczął dyskusję na temat intensywnego treningu świadomego snu, do moich sugestii (medytacja, więcej RT, w wolne dni CANWILD) dodał jeszcze EILD i drzemki z moich poprzednich wpisów, chodzi nam głównie o stworzenie jakiegoś dobrego planu treningowego (jak na siłowni że powoli się robi mięśnie) by nabyć umiejętność świadomego snu a potem zwiększyć ilość takowych snów jak i ich długość.
Wiem, że obecnie istnieje mnóstwo kursów świadomego śnienia oraz książek na ten temat ale większość ogranicza się głównie do podstaw (RT jako robione jako automatyczne "bo wejdzie w nawyk", dziennik, opis paru technik w tych lepszych książkach / kursach oprócz tych technik powiedzmy podstawowych jak MILD, WILD czy WBTB opiszą jeszcze parę innych) wiem, że opracowanie takiego protokołu to trudna rzecz i też nie na wszystkich by zadziałało bo ludzie są różni i mają też różne tryby na przykład pójścia spać ale byłoby to coś gdyby dzięki takiemu stworzonemu programowi od początkującego do zaawansowanego zachęcić ludzi do ćwiczenia świadomego snu (i przy okazji medytacji na przykład ;))
Link do posta na Reddicie

Grafika:
Alex Gray - Third eye tears of joy
https://www.alexgrey.com/art/fire-eyes/third-eye-tears-of-joy/

#swiadomysen #swiadomesny #oneironautyka #swiadomesnienie #ld #luciddream #sen #sny #psychologia #rozwojosobisty #rozwojosobistyznormikami
billuscher - Mój znajomy w nawiązaniu do jednego z moich ostatnich wpisów zaczął dysk...

źródło: comment_1665564227Nq20w9Hkhtk2Y2QWOarWjR.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach