Wpis z mikrobloga

W nocy rozładował mi się telefon z #android
Przez co rano nie zadzwonił budzik.
Na szczęście organizm już przyzwyczajony i obudziłem się z tylko 10min opóźnieniem.
W starej #nokia to by było nie do pomyślenia. Tam budzik i przypominajki z kalendarza miały najwyższy priorytet. Działały nawet na wyłączonym telefonie. Raz zaczęła mi dzwonić 6310i w szufladzie która nie była używana od pół roku. Ale w kalendarzu było zanotowane że dzwonić to dzwoniła.
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bambus94: No dzisiaj to już nie działa bo domyślnie jak kupujesz telefon z androidem to jest on szyfrowany. Jak jest zaszyfrowany i wyłączony to budzik nie ma jak zadzwonić. Kiedyś gdy jeszcze telefony nie były szyfrowane to spoko, budzik dzwonił nawet przy wyłączonym telefonie.

Jak bardzo Ci zależy to w ustawieniach wyłącz szyfrowanie i tyle. Powinien dzwonić nawet wyłączony. Ale zastanów się czy rzeczywiście chcesz wyłączyć szyfrowanie
  • Odpowiedz
W nocy rozładował mi się telefon z #android

Przez co rano nie zadzwonił budzik.

Jak telefon miał wygenerować jakikolwiek dźwięk oraz obsłużyć inne niezbędne procesy, kiedy nie ma prądu.

W starej #nokia to by było nie do pomyślenia. Tam budzik i przypominajki z kalendarza miały najwyższy priorytet. Działały nawet na wyłączonym telefonie.
StaryWedrowiec - > W nocy rozładował mi się telefon z #android
Przez co rano nie zadz...

źródło: comment_1665578071Fg4AZ18xamrH5suwdjb2s5.gif

Pobierz
  • Odpowiedz
@bambus94: Pamiętam jak proboszcz mojej parafii miał taka nokię i podczas mszy mu się włączył budzik na wyłączonym telefonie. Tylko wziął i podał telefon ministrantowi/lektorowi żeby zaniósł do zakrystii. Trzeba było wyciągnąć baterię żeby przestał dzwonić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bambus94: Moja xperia dzwoni nawet po rozładowaniu (wyłącza się przy 2% baterii właśnie na takie okazje. Dzięki temu działa też telefon alarmowy). Jak rok temu zmieniłam na iphona to się niemiło zaskoczyłam, że tego nie robi, kiedy nie obudził mnie do pracy na czas :<
  • Odpowiedz
@bambus94: nie ma to jak porównać rozładowany telefon i wyłączony xD Przecież to dwie zupełnie inne sytuacje. Bez prądu twoja nokia też nie włączy budzika

@Estilio: guzik prawda, nie raz rozładowany w nocy telefon i tak dzwonił rano. To, że ogniwo spadło do 3,7V nie znaczy że nie ma siły na jeden dzwonek.
  • Odpowiedz
@bambus94: Huawei P9 Lite, ponad 5 letni telefon na androidzie w którym budzik dzwoni po wyłączeniu, ba nawet jak się rozładuje to uruchamia się ostatnimi sokami z baterii i daje budzik rozładowując się do 0% i psując sobie baterię kosztem obudzenia użytkownika. Polecam telefonik, szkoda że takich już nie produkują odkąd Huawei ma bana na usługi googla :(
  • Odpowiedz