Wpis z mikrobloga

Mirki, może zwariowałem, ale raz się żyje i zaszaleję. Celuję aby na 40. urodziny kupić sobie taką oto furę. Wyszła konfiguracja 155k, ale jeszcze będzie trzeba dorzucić na początek AC, konserwację podwozia, instalację LPG, więc bardziej 165k na start myślę.

Nie ma to tamto, warto żyć tak, by móc spełniać marzenia ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

Dodatkowa fotka w komentarzu, a także wyszczególnienie dodatków.

#samochody #motoryzacja #skoda #octavia #chwalesie #marzenia #motywacja #pokazauto
AdamF_OG - Mirki, może zwariowałem, ale raz się żyje i zaszaleję. Celuję aby na 40. u...

źródło: octaviaselection

Pobierz
  • 244
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 25
@Blondasiak00992: To już nie te czasy, że lekko dotknięta traci połowę wartości. Poza tym to bez znaczenia, bo takie auto to zamierzałbym trzymać przez kolejne 20 lat, więc po tych 20 latach i tak będzie niewiele warta / pójdzie na złom.

@sberatel Tak, dzięki.
  • Odpowiedz
@AdamF_OG poza tym że w tej cenie to możesz mieć już Passata i ten samochód nie przejedzie 20 lat bo po 10 będzie nadawał się do złomowania to powodzenia i szerokości
  • Odpowiedz
  • 9
@bartowsky: Ceny Octavii zaczynają się od 106k zł, a Passata od 153k. Ale przy Passacie w wersji z siedzeniami ze skórą, to min. 170k + parę innych dodatków i robi się niemal 180k zł. To o wiele za dużo. Bo wstępny budżet jaki sobie zakładałem, gdy podchodziłem do konfiguracji to miało być 130k zł. 25k zł więcej nadpłacę, ale 50k zł nie.
Poza tym wolę bardziej liftbacka, niż kombi. To
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: w tych pieniadzach mozesz miec 3 letnia e klase w mega wyposazeniu. Nie rozumiem kupowania nowych aut typu skoda. Kazdy na drodze bedzie mial cie za przedstawiciela handlowego
  • Odpowiedz
  • 2
@bartowsky: Wątpię, że więcej niż 5% się ugra. Tym bardziej, że to i tak jest to już po obniżce, kwota przekreślona była o 18k większa. Zresztą nie ma to znaczenia. Mam już aktualnie jedno kombi (Skodę Fabię), które zostanie ze mną przez dłuższy czas w firmie i rodzinie jako wół roboczy. A wychodzę osobiście z założenia, że dla prezesa to liftback / sedan bardziej odpowiedni.
  • Odpowiedz