Wpis z mikrobloga

Czy #drukarka laserowa może być rzadko używana i będzie to lepszy pomysł niż atramentowa w której ciągle mi zasycha toner kiedy drukuje coś raz na miesiąc? #drukarki
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turkotka: Wiecej wydasz na laserowa ale wiekszy spokoj, co do czego tez bardziej oplaca sie ja naprawiac, bo w wiekszosci przypadkow atramentowek sie nie oplaca robic. Kwestia tylko oryginalnych tonerow/bebnow itd. Nie kupuj zamiennikow. No chyba, ze masz budzet na to ograniczony, to glebszy temat.
  • Odpowiedz
@gaLlal czemu miałby nie kupować zamienników? Wystarczy jakiś prosty HP na CE505X LUB CE285A.... jakoś ta sama, nie widać żadnej różnicy, nie może nic uszkodzić w, drukarce, a kupisz za kilka złotych toner.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Turkotka: w laserze jest proszek który nie wysycha, więc może długo stać

Jesli chodzi o druk czarno-białych dokumentów to laser > plujka. I jak malo drukujesz bo nie wysycha i jak duzo drukujesz, bo mniejszy koszt za stronę.
  • Odpowiedz
@drtusz: @Gorion103: @Mexii: @gaLlal: @Elec: @Turkotka:
Ja chciałem się podpiąć do tematu żeby nie zakładać nowego. Mam budżet na drukarkę do około 3tyś. Miałem do tej pory ukochanego brothera DCP-J105 który oczywiście mało używany zasechł. Czy moglibyście polecić jakąś fajną drukarę do takiej kwoty? Drukuję sporadycznie i myślę właśnie o laserowej z tego względu? (tak, ma mieć kolor)

np:
https://allegro.pl/oferta/drukarka-laserowa-3w1-kolor-brother-dcp-l3550cdw-11946058046
  • Odpowiedz
@banan5005: A co drukujesz? Zdjęcia czy dokumenty z kolorem? Bo dpi jest 2400x600.
Pamiętaj, że oprócz toneru częścią eksploatacyjna jest bęben. (żywotność 10-200k kartek w zależnosci od modelu)
  • Odpowiedz
@Gorion103: W większości dokumenty z elementami kolorowymi, logami, kolorowymi częściami tabel itp. Od czasu do czasu zdarzą się jakieś obrazki, broszury czy materiały "szkolne" dla dzieci. Zdjęcia rzadko
  • Odpowiedz