Wpis z mikrobloga

#!$%@? polska szkoła zarządzania. Jestem w nowej firmie i nie chciano dać seniorom programistom podwyżek inflacyjnych i ci się zwolnili. Aplikacje które zostały przez nich napisane są kluczowe w firmie i bez nich firma nie zarabia. Nikt mnie nie wdrożył w te apki, dokumentacji nie ma, tylko instrukcje dla użytkowników. Grzebanie w tym to koszmar. Jira płonie od zgłoszeń, wszystko się sypie. Został mi miesiąc do końca umowy i nie wiem co mam zrobić. Kierownictwo udaje że nic się nie stało, jest zajebiście. No problem w tym, że zaklinają rzeczywistość... Szans na podwyżkę za miesiąc przy podpisaniu umowy nie ma. Na rekrutacji mówili że jest super atmosfera i zgrany zespół a tu się okazuje że wszyscy się zwalniają. Chce mi się płakać, czeka mnie #!$%@? po godzinach bo nie ma szans tego ogarnąć. (,) Za nadgodziny też nie chcą płacić. W co ja się #!$%@?... #programowanie #gorzkiezale #korposwiat #pracbaza
  • 77
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kooolega:

Ze 2 razy w tym roku musiałem pracował koło północy bo coś ważnego się popsuło na produkcji. I co? I nic. Mógłbym napisać szefostwu, że danego dnia sobie to odbieram i wiem jaka była by odpowiedź: "jasne. Super, ok". Ale nawet nie muszę tego pisać. Bo i ja traktuje ich poważnie i uczciwie jak i oni tak traktują mnie. Nikt nikogo nie kontroluje i nie sprawdza. I tak się bardzo
@CalibraTeam: oo nawet nie muszę patrzec na Twojego nicka, odrazu widać po wpisie kto to. Powtórka taka sama jak w wielu postach wcześniej - pisz maile do przełożonych ze jest lipa z KONKRETAMI co jest ujowe z czym się nie wyrobisz itd. Uzasadnij rzeczowo i kulturalnie ze są w dupie i Ty sie nie wyrobisz tym bardziej ze nie chcą płacić za nadgodziny. Jeśli nie jesteś słaby to ogarniesz nowa robotę
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@CalibraTeam: xD pierwszy lepszy robol na produkcji wie, że za nadgodziny się płaci, a pan programista specjalista trzaska je za darmo xd
Ja bym szukał nowej pracy, a jak nie uda się do końca umowy to przedłużył i dalej szukał xd
Jestem w nowej firmie i nie chciano dać seniorom programistom podwyżek inflacyjnych i ci się zwolnili. Aplikacje które zostały przez nich napisane są kluczowe w firmie i bez nich firma nie zarabia

@CalibraTeam: tu juz jest problem, nie powinno byc w firmie ani jeden osoby, ktorej nie da sie zastapic
pisz maile do przełożonych ze jest lipa z KONKRETAMI co jest ujowe z czym się nie wyrobisz itd. Uzasadnij rzeczowo i kulturalnie ze są w dupie i Ty sie nie wyrobis

@bb89: słuchaj, jeśli przyznam że JA się nie wyrobię to oni uznają że problem leży we mnie. Jeśli coś takiego napiszę to mnie zwolnią i zostanę bez pracy. Fajnie komuś, kto ma fajną pracę pisać porady z których sam nie
lat expa i tak się dajesz?

@bzyku95: jak kiedyś walczyłem o swoje to Janusze w robocie mówiły że jestem roszczeniowy. Całe życie wysł#!$%@? że mam się cieszyć z tego co mam i ważne że jest robota. Razem ze mną przyjęli jednego gościa co siedzi za friko wieczorami i mu to nie przeszkadza... I weź pracuj z takimi
Zawsze bawi z jakim zaangażowaniem co poniektórzy odpisują na pasty xD

@dziacha: widzę, że na wykopie jesteś prawie tak samo długo jak ja (ponad 13 lat) - jak możesz brutusie pisać że to pasta (,)
@CalibraTeam

= #!$%@? na zbity ryj z firmy

Aha, czyli przez miesiąc będziesz czyimś niewolnikiem. Fajny z Ciebie gość. Jak już nie przedłużysz umowy to wbijaj do mnie. Niewolnika na miesiąc przyjmę.

Na jakiej w ogóle podstawie mieliby Cię #!$%@?ć? Za brak chęci na robienie nadgodzin za darmo?