Aktywne Wpisy
domkasromka +4
#hotelparadise tak trochę zejście z tematu. Które, akcje najbardziej zapadły wam w pamięć z poprzednich sezonów, zarówno te śmieszne jak i jakieś draki. Mi się właśnie przypomniał fastiwal płaczu w piątym sezonie jak Kuba zaczął płakać, a cała reszta za nim.
Malenaa +26
Jeszcze w czwartek sama proponowała spotkanie na ten tydzień. Szkoda bo sama pisała dużo i na pewno pisało się lepiej niż z jakimiś tinderówkami. Poniedziałek wieczur i humor popsuty ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tinder #podrywajzwykopem
#tinder #podrywajzwykopem
1. Włochy. Pizzeria. Gospodarz wita klientów i generalnie ogarnia logistykę, dba o komfort gości. Żona przyjmuje zamówienia. Syn kręci placki. Córka przygotowuje składniki. Miło, skromnie, autentycznie.
2. Polska. Pizzeria. Właściciel siedzi gdzieś z boku przy stoliku wystrojony w ciuchy z najnowszej kolekcji. Na podjeździe najnowsze BMW w leasingu i Mercedes jego partnerki, która akurat wróciła od fryzjera. Obsługuje mnie znudzona dziewczyna która w sumie nie wiadomo czy jest bardziej wykończona, czy po prostu ma w------e.
I teraz tak. We Włoszech za margaritę miesiąc temu w znanej dobrej knajpie płaciłem - w przeliczeniu - 22 złote. W Polsce? Minimum 28 złotych za coś co nie jest drożdżówką z goudą.
Ano i chyba nie muszę mówić, gdzie smakowało lepiej. I proszę nie mówić ,,a bo Włosi mają mozarellę na miejscu a do nas trzeba sprowadzać" bo wcale nie widzę u nas jakichś lokalnych specjałów zrobionych z lokalnych ryb, oscypków czy mazurskich wędlin w cenie połowy minimalnej stawki godzinowej.
Gastronomie! Mniej aut w leasingu, więcej autentyczności!
#gospodarka #gorzkiezale #wlochy #jedzenie71
@Positano1: Aktualnie możesz śmiało 3-4 złote do tych cen już dodać. Dzisiaj zobaczyłem w menu 0,5l Kroplę Beskidu za 15 złotych xDDD. 600% narzutu na butelce pieprzonej kranówki.
@justlogin: jak na razie to placza wlasciciele restauracji( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Positano1: bo napoje to najtańsze rzeczy z karty i jednocześnie "bilet pobytu". Gdyby woda była w knajpach po 2-3zł to znalazłaby się spora grupka ludzi kupujących tą wodę tylko po to żeby posiedzieć w knajpie przy stoliku. A taki zajęty stolik z amatorem