Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A na zdretwiale miejsca po operacji kolana co polecasz?

@elf_pszeniczny: Czas, dużo czasu. To normalne, że podczas zabiegu są naruszane nerwy skórne i potem nie czujesz/czujesz odrętwienie skórne.

@giguga: Imię i stronę naszej placówki mam napisane w profilu ;)
  • Odpowiedz
@Poemat: 4) ciekawe czy jakby mu teraz zrobić MRI to by sie nie okazało, że jakieś nowe aclo podobne coś tam wyrosło i trzyma w kupie dodatkowo , 6)standradowe leży nogom nie rusza ( ͡° ͜ʖ ͡°) ? 10) wygląda jak po zerwaniu głowy dlugiej bicepsa, niemożlwie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°
  • Odpowiedz
Najpierw miał szycie, potem poprawianie i znowu poprawianie.

@Poemat: czyli 3 razy szycie? a w barcelonie sie po 2. razie poddali i juz wycieli ansu fatiemu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chociaz chyba umtiti gral od 18 roku bez lakotki i teraz juz ma po karierze w wieku 28 lat
  • Odpowiedz
@Poemat: Panie poemacie, szacuneczek, nie spodziewałem się ze tutaj taki specjalista :)

Szkoda, ze Pruszków trochę daleko, bo bym sie do Ciebie wybrał z biodrem :) Bo aktualna diagnoza, bóle zmęczeniowe, to chyba nie do końca to, choć nie ukrywam, ze jak rozmasuje fizjo to 2 tygodnie mam spokoju :)
  • Odpowiedz
@mjkkl: 4. Nie wyrosło, robił MRI końcem sierpnia, jak nie było tak nie ma. Ze zmian na lepsze zrósł się kłykieć i łąkotka przyśrodkowa 10. widzisz, a to tylko piłkarz co przychodzi do mnie na motorykę ( ͡º ͜ʖ͡º)

@PatekPhilippeTiffanyBlue: Nie zaszkodzi, może pomóc w kilku procentach. Pisałem niejednokrotnie co jest warte uwagi ale kiedyś wspomnę osobno w takim razie

@eehhh:
  • Odpowiedz
@Poemat: no u mnie "problem" jest chyba o tyle trudny, ze jest nie reprodukowalny "na sucho" , pojawia się dyskomfort przechodzący w delikatny ból w 2-3 godzinie jazdy w prawym biodrze, kilka godzin i mija samo.
  • Odpowiedz
@Poemat: o Panie pewnie przychodnię będziesz musiał otworzyć dla wykopu, fajne zajęcie i owocna praca, graty...a co jak z nagła mnie kolano taki ból łapie że jechać nie mogę, coś tak przeskakuje i boli tak, że noga się boję ruszyć? szosiara here umiarkowanie p----------a.
  • Odpowiedz
@solimoes: Jestem zwolennikiem twardej diagnostyki obrazowej mimo wszystko więc bym to zalecił (USG) jednak może brzmieć jak łąkotka/blizna śródtkankowa/po prostu mocna zwyrodnieniówka powierzchni stawowych
  • Odpowiedz
@Hipodups: może siedzisz w jakiś sposób w aucie który Ci prowokóje przeciążenie, sam tak miałem i wykminiłem, że to od ułożenia na fotelu podczas jazdy
  • Odpowiedz
@Poemat: Miałeś może pacjenta po urazie kolana, któremu podczas chodzenia "coś przeskakiwało" w tym kolanie, ale nie odczuwał żadnego dyskomfortu? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Moz to być coś poważnego?
  • Odpowiedz
  • 2
@korwasito: W profilu mam adres internetowy, LS Athletic

@Pajonkek: A bo to raz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dużo osób zmaga się albo z chondromolacją I/II stopnia albo ma niezdiagnozowane urazy łąkotek, które nie zawsze musza powodować dolegliwości bólowe
  • Odpowiedz
Ale daleko mam do Mirka ( ͡° ʖ̯ ͡°) nie znasz kogoś ze Szczecina kogo mógłbyś polecić na rehabilitacje po rekonstrukcji ACL? Na luty się szykuję
  • Odpowiedz