Wpis z mikrobloga

Ma ktoś jakiś pomysł? Mam vpsa na #linux na którym chodzi skrypt napisany w node.js jednak z racji niedoskonałości wymaga tego by dla bezpieczeństwa był co jakiś czas wyłączany i włączany ponownie. Samo ustawienie tego by się sam włączał nie jest problemem, trochę ogarniam crontab ale nie mam kompletnie pojęcia jak wyłączyć taki proces. W chwili obecnej zrobiłem tak że po prostu co parę godzin resetuje całego vpsa i przy starcie ten skrypt oczywiście się wyłącza a przy starcie włącza.
Jednak chciałbym teraz dodać mały serwer do gierki i serwer nie może się wyłączać gdy ktoś gra. Potrzebowałbym sposobu by ubijać proces ze skryptem ale nic co znalazłem w internecie mi nie pomogło. Próbowałem jeszcze skrypt odpalać w screenie czyli tym wirtualnym terminalu ale chyba robię coś źle i nowy screen się tworzy ale nie włącza się tam mój skrypt.

#kiciochpyta #pomocy #komputery #serwispc
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fervi: Ciekawe, możesz powiedzieć jak by to mniej wiecej wyglądało, zwłaszcza jeśli chodzi o to które pliki zmodyfikować/jakie komendy wklepać? Linuxa trochę znam ale głównie podstawy i w takich rzeczach sie gubię
@Gomusss: Z tego co czytam to pm2 to całe środowisko do zarządzania skryptami w node, wiesz może czy obciąża to jakoś nadmierne vpsa? Mam dość podstawową wersję i chciałbym żeby znalazło się jeszcze trochę mocy dla
  • Odpowiedz