Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do Mirabelek ( ͡º ͜ʖ͡º)jak utrzymać ładne loki dłużej niż 4 h? Mam włosy za połowę pleców ciężko mi je jakoś wystylizowac. A dużo ładniej wyglądam w lokach. Na wałkach szybko oklapuja i wracaja do swojej stałej formy czyli fal, puchu, rozczochrania. ( ͡ ͜ʖ ͡) myślę o lokówce, ale boję się wtopy. Już tak dwie wtopy zaliczyłam z wałkami ( ͡ ͜ʖ ͡) pierwsze co kupiłam to miały ząbki (kto to produkuje i po co (°° ) drugie to miałam wałki co nic nie trzymały i spadały. Teraz patrzę, ze jest lokówka jak pic rel ale wkładanie tam pasm włosów wygląda trochę creepy.

No a już pomijajac fakt, ze chciałabym wyglądać jak laska ze zdjęcia pod komentarzem

#modadamska #rozowepaski #wlosy
szynszyla2018 - Mam pytanie do Mirabelek ( ͡º ͜ʖ͡º)jak utrzymać ładne loki dłużej niż...

źródło: comment_1663621955niIUUhSVulkh52psEWrpp2.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szynszyla2018: ale z prostych czy z falowanych? Z falowanych to wystarczy odpowiednio wysuszyć i nawilżyć, to się trzyma samo, bez żadnych lokówek i innych cudów. Jak masz falowane, to zadbaj o ich kondycję, żeby się nie puszyły, to będą się same trzymać.
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: to weź to ogarnij porządnie z odżywieniem, nawilżeniem, nie rozczesuj po myciu niczym innym niż grzebień z szerokimi zębami, jeśli już musisz rozczesywać (falowane to najlepiej palcami traktować, a czesać dopiero przed myciem), susz suszarką z dyfuzorem (jeśli musisz to weż sobie jakieś coś do stylizacji falowanych, rzadko używam, ale to wzmacnia efekt), związuj na noc w luźny koczek. Powinno działać. Dobre cięcie też robi robotę, bo inaczej się
  • Odpowiedz
@bergamota: może zależy co z nimi robisz i z jakich włosów wyjściowo. Nie wiem, nie znam się, po prostu mam falowane i odkąd mam porządnie zadbane, to to falowanie widać samo z siebie. Wcześniej w ciągu dnia znikało. Może łatwiej z prostymi przesuszonymi jak się używa środków do stylizacji, jakichś pianek, lakierów, innych cudów, tego nie wiem - nie używam niczego poza raz na jakiś czas użyciem lotionu do nadania
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: jeśli robisz na wałki, to włosy najpierw popryskaj wodą, żeby były lekko wilgotne. Jak to niewiele da to zaopatrz się w jakąś mocną piankę do włosów i też nakładaj przed wałkiem.

U mnie się sprawdza tego typu wałek: https://almania.pl/jedwabny-walek-do-wlosow-tropikalny-roz . Ja mam wąski i efekty są świetne. Tylko właśnie najpierw muszę czymś popryskać. Używam do tego tej mgiełki: https://sklepanwen.pl/pinalokada-mgielka ale wydaje mi się, że sama woda w atomizerze też
  • Odpowiedz