Aktywne Wpisy
jimmyF +5
Mam pytanko, czy te ziemniaki sa naszpikowane jakas chemia?
Sklad
Ziemniaki 93%, olej rzepakowy, tłuszcze roślinne nieutwardzone (rzepak), przyprawy (w tym papryka 0,34 %), czosnek, cebula), sól, hydrolizat białka roślinnego (kukurydza), ekstrakty przypraw, cukier.
Ale zastanawiam sie jak utrzymywana jest swiezosc tego przez msc bez chemii?
https://pl.openfoodfacts.org/product/5906395015344/ziemniaczki-ju%C5%BC-gotowe-z-papryk%C4%85-pri
#jedzenie #potrawy #biedronka #kuchnia #dieta
Sklad
Ziemniaki 93%, olej rzepakowy, tłuszcze roślinne nieutwardzone (rzepak), przyprawy (w tym papryka 0,34 %), czosnek, cebula), sól, hydrolizat białka roślinnego (kukurydza), ekstrakty przypraw, cukier.
Ale zastanawiam sie jak utrzymywana jest swiezosc tego przez msc bez chemii?
https://pl.openfoodfacts.org/product/5906395015344/ziemniaczki-ju%C5%BC-gotowe-z-papryk%C4%85-pri
#jedzenie #potrawy #biedronka #kuchnia #dieta
MioMiaMiu +155
W wieku 7 lat spędziłam ponad tydzień w dziecięcym szpitalu zakaźnym z podejrzeniem salmonelli. Położono mnie w jednoosobowym pokoju z niewielkim, podłużnym oknem umieszczonym tak wysoko sufitu, że nie miałam szansy dostrzec przez nie nic poza kawałkiem nieba. To był pierwszy raz kiedy zostałam sama na noc i do dzisiaj nie wiem czy mój brzuch bolał z powodu bakterii czy stresu. Możecie się śmiać ale kiedy masz kilka lat dni płyną nieubłaganie
wyobraźcie sobie co tu się będzie działo w zimie xDD
o ile będziemy mieli prąd żeby w ogóle odpalić wykop xDD
#bekazpisu #shitwykopsays #rosja #ukraina #wojna #polityka
@maz00rskie_mleko: spróbuję jeszcze inaczej. Te miliardy zł które idą na wojnę, mogłyby pójść na zagraniczny węgiel czy gaz sprowadzony gazowcami, czy nawet prąd. Lepiej?
@Fearaneruial: a ja nie mówię że więcej, mówię tylko że pompują miliardy złotych
Bo większość ludzi to debile. W marcu, kwietniu 2020 cieszyli się, że dało się załatwić respiratory w jakikolwiek sposób za pośrednictwem tego handlarza bronią bo strach zaglądał w oczy. 2 lata później już oburzeni korupcją choć sami to popierali.
Teraz powtórka. Sankcje były słuszne tylko od pierwszego dnia ich wprowadzenia, po świecie powinna latać delegacja rządowa aby załatwić brakujący węgiel. Pierwsze statki powinny być rozładowywane na początku maja z priorytetem
@maz00rskie_mleko: czyli mówisz że to wszystko to tylko część większego planu, tego wielkiego resetu czy jak to sie nazywa? i wojna to tylko przykrywka? gdyby nie wybuchła, to i tak mielibysmy dzisiaj kryzys energetyczny?
Komentarz usunięty przez autora
@S_____: co to za teoria spiskowa?
@popierduuka: jakiego węgla?
nasze własne wydobycie chyba w całości pokrywa zaopatrzenie elektrowni do produkcji prądu,
brakuje węgla energetycznego dla palenia w domach, ale my taki węgiel też sami eksportujemy do innych krajów (np. Czechy) bo płacą lepiej ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora
@S_____: nadal nie wiem skąd ta informacja, czy to jest potwierdzone? czy to tylko domysły
"obawy" o to czy wszystko będzie w przyszłości OK powoduje to, że zaczynają oszczędzać węgiel i mniej produkować prądu = mniejsza produkcja to wyższa jego cena
no jak dzisiaj już mają te 6 i 4,8 mln ton węgla to co im by dało to, że by sobie kupili kolejne 6 czy 15 mln ton?
po prostu kroją nas na cenie prądu, wyższe zyski, akcyza,
@popierduuka: W sensie, że płacilibyśmy T-072 i Twardymi za wungiel?
@maz00rskie_mleko: a czyja to jest wina, uwzględniając fakt że takie problemy ma większość Europy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)