Aktywne Wpisy
CandyToy +1505
Najlepsze akcje wychodzą na spontanie…
Wczoraj miałem stłuczkę z #p0lka w roli głównej.
Wymusiła mi pierwszeństwo. Po stłuczce niemalże mnie prosiła, aby nie dzwonić na policję. Stwierdziła, że jej chłopak przywiezie gotówkę, ponieważ płacą wysokie AC i dla niej byłoby to korzystniejsze.
W sumie mi to pasowało, ponieważ bez policji nie zostałaby nigdzie odnotowana szkoda pojazdu, a dla nowego właściciela pokazałbym tylko zdjęcia małej szkody. Auto pozostałoby z czystą historią w systemie.
Wczoraj miałem stłuczkę z #p0lka w roli głównej.
Wymusiła mi pierwszeństwo. Po stłuczce niemalże mnie prosiła, aby nie dzwonić na policję. Stwierdziła, że jej chłopak przywiezie gotówkę, ponieważ płacą wysokie AC i dla niej byłoby to korzystniejsze.
W sumie mi to pasowało, ponieważ bez policji nie zostałaby nigdzie odnotowana szkoda pojazdu, a dla nowego właściciela pokazałbym tylko zdjęcia małej szkody. Auto pozostałoby z czystą historią w systemie.
PrawieJakBordo +1247
#przypalonykot dostał stołek w bezpiecznej odległości od kominka.
PS. Sezon grzewczy rozpoczęty
PS. Sezon grzewczy rozpoczęty
@Mr_Rolex: No właśnie już tak było: https://en.wikipedia.org/wiki/Whitewashing_in_film
Teraz zamiana ról, taka idea lewackiej sprawiedliwości. Tak samo działa chrześcijanizm (starożytne lewactwo): "patrz jak Jeszu płacze, Boże jaki żal", więc teraz ty cierp i nie narzekaj,
@rzep: Polacy #!$%@?ą na plantacjach bawełny w Norwegii, Holandii, Niemczech - tamci panowie mają blond włosy. Polacy częściej sa brunetami.
@rzep: Po pierwsze, to nie kolor skóry definiuje życie w takim USA tylko status społeczny/ekonomiczny. To, że są dysproporcje i Azjaci mają najmniejszy odsetek biedoty a czarni mają największy
czarni obywatele: she is black omg she is black!!! <3 UwU
@shiverr: No cóż, jak dla mnie ta reakcja jest jak najbardziej zrozumiała i w sumie czemu by czegoś takiego nie zrobić dla czarnych dziewczynek?
Wyobraź sobie że wszyscy filmowi bohaterzy od kiedy pamiętasz są wizualnie inni niż Ty, na przykład mają inny kolor włosów i oczu i
@rzep: Ale #!$%@?.
@Mr_Rolex: Rozumiem, że mogę znaleźć twoje wpisy krytykujące Disneya za całą masę innych zmian względem oryginalnej bajki Andersena?
Czy tamte zmiany (znacznie bardziej kluczowe dla bajki) Ci nie przeszkadzają. Przeszkadza Ci natomiast kolor skóry.
Ale się zesrałeś xD Ile w tobie jadu.
@CamelCase: A dlaczego Disney wprowadza inne zmiany w fabule bajki względem oryginału zamiast stworzyć nową?
Po pierwsze - urodzenie się w patologicznej rodzinie wynika także z rasizmu. Jeśli twoim przodkom odmawiano edukacji, możliwości budowania majątku, wywalano z normalnych
@kompek: Ale taguj #prawackalogika
@mlody_dziad: xD
@Wojtas087: Stawiam na trzy opcje:
1) Osoby, które wierzą, że syreny istnieją i wyglądają jak totalne laski z Tap Madl.
2) Bojówkę krowy morskiej [https://pl.wikipedia.org/wiki/Syrena_morska]
3) Ludzi w wieku 20-40 lat niezdrowo identyfikujących się z produktem kultury popularnej przeznaczonym dla dzieci.
( ͡° ͜ʖ ͡°)